e5daf6.jpg

Telindus neemt ARCHE Communications over

Utrecht, 20 mei 2005 - Telindus heeft een akkoord getekend voor de overname van het Franse ARCHE Communications SAS, een specialist in netwerkdiensten en -beveiliging. De overname, waarvoor de Franse mededingingsautoriteit nog toestemming moet geven, is een belangrijke stap voor Telindus in de positionering als internationale speler op de ICT-markt. De overname wordt naar verwachting eind juni 2005 afgesloten.

Telindus neemt 100% van de aandelen van ARCHE over van Kingston Communications PLC, een spraak- en dataoperator. De overnameprijs bedraagt 47 miljoen euro, op schuldenvrije basis.

ARCHE werd opgericht in 1991 en is gespecialiseerd in het ontwerpen, integreren en onderhouden van geconvergeerde netwerken voor bedrijven en telecom-operators. In het laatste boekjaar, dat eindigde op 30 september 2004, behaalde ARCHE een omzet van 95 miljoen euro.

Bij Telindus Frankrijk werken 229 medewerkers. ARCHE heeft 360 mensen in dienst.

Kijk voor het volledige Engelstalige persbericht op: http://www.telindusgroup.com/en/pressreleasesanddownloads/_pr/_pr_2005_0520.asp.

Over Telindus
Telindus Group NV (Euronext Brussel: TEL) is een internationaal ICT-bedrijf dat netwerkgebaseerde oplossingen levert aan de zakelijke markt en de publieke sector. Als partner voorziet Telindus voorziet deze sectoren van veilige multimedianetwerken, ondersteund met management- en supportdiensten. Telindus heeft meer dan 30 jaar ICT-ervaring en investeert veel in kennis om moderne telecommunicatienetwerken gedurende de complete levenscyclus te ondersteunen. Telindus is gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige consultancy-, integratie- en managementdiensten op gebieden als netwerkconvergentie (multimedia), videosurveillance, geïntegreerde beveiliging, mobiliteitsoplossingen en netwerktoegang. Telindus behaalde in 2004 een omzet van 532 miljoen euro. Telindus is met een internationaal team van 2.200 werknemers aanwezig in 14 landen, waaronder landen in West-Europa, Hongarije, Israël, China en Thailand. Telindus' klantenlijst en strategische partnerships met vooraanstaande hardwareleveranciers bieden een solide basis aan ondernemingen, telecombedrijven en overheidsinstellingen die op zoek zijn naar netwerk ICT-oplossingen. Het hoofdkantoor van Telindus is gevestigd in België. http://www.telindus.nl.