Politie Midden- en West Brabant

Pesberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 20 mei 2005

Politie controleert snelheid van ruim 880 bestuurders

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdag aan de Spoorstraat en de Burgemeester Schneiderlaan een snelheidscontrole gehouden. De controle aan de Spoorstraat vond plaats tussen 14.15 uur en 15.45 uur. Van de 432 gecontroleerde voertuigen reden er 70 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Tussen 10.40 uur en 12.10 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Schneiderlaan te Roosendaal. De toegestane snelheid op de Burgemeester Schneiderlaan is 50 km/u. Van het totale aantal passanten van 455, reden er 29 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u.

Pool aangehouden met vals paspoort

ROOSENDAAL: Donderdag heeft het politieteam Bovendonk samen met de vreemdelingenpolitie, Belastingdienst en de Arbeidsinspectie een controle gehouden bij en bedrijf aan de Neutronweg. In totaal werden 22 medewerkers gecontroleerd op onder andere verblijfstatus en identiteitsbewijzen. Een personeelslid legitimeerde zich met een vals paspoort. De man, een 29-jarige Pool is door de vreemdelingdienst aangehouden.

Politie houdt verdachten aan voor heling auto

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagavond twee inwoners van Halsteren, leeftijd 21 en 45 jaar en een 16-jarige inwoonster van Roosendaal aangehouden. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij diefstal of heling van twee personenautos. In de nacht van 17 op 18 mei werden bij een autobedrijf aan de Brugweg in Kruisland een personenauto van het merk Daewoo en een Jeep Wrangler gestolen. De 49-jarige eigenaar deed hiervan op 18 mei aangifte. Donderdag werd de man gebeld door een persoon die verklaarde dat hij de auto had gekocht en voor 600 euro terug wilde brengen. Rond 19:45 uur reed de man naar het Knipplein in Roosendaal om volgens afspraak de auto terug te krijgen. Op de achtergrond was de politie aanwezig. Ter plaatse trof de man twee vrouwen bij zijn gestolen Jeep. Het tweetal werd vervolgens door de politie aangehouden. De Jeep is in beslag genomen. Het tweetal was op verzoek van de 21-jarige de auto terug gaan brengen. De Halstenaar kwam zich later op de avond op het bureau in Roosendaal melden. Het drietal is in verzekering gesteld.

Man door viertal daders beroofd

BERGEN OP ZOOM: Aan de Bredaseweg is donderdagmorgen een 25-jarige man uit Berge op Zoom beroofd. De man fietste rond 01:00 uur over de Bredasweg toen een grijze Volkswagen Golf bij hem stopte en de chauffeur hem de weg vroeg. Drie inzittenden sprongen vervolgens uit de auto en dreigde de man met een mes. Alle drie hadden een mes in de handen en eiste geld van de Bergenaar. Een van de verdachte haalde de portemonnee uit de broekzak van de jongen en haalde er enkele tientallen euros uit. Na de beroving sprong het trio weer in de auto en gingen er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt mannen aan na bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond aan de Schimmelpennicklaan drie personen aangehouden. Rond 22:50 uur werd gemeld dat bewoners van een woning in deze straat bedreigd werden. Ter plaatse troffen agenten een 23-jarige inwoner van Huizen, een 27-jarige inwoner van Utrecht en een 33-jarige inwoner van Bergen op zoom aan. In hun omgeving waren slagwapens voorhanden. De aanleiding van de problemen gisteravond ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De drie mannen dreigden geweld te gebruiken als zijn geen geldbedrag van de bewoners zouden krijgen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond een 50-jarige inwoonster van Bergen op Zoom aangehouden. Rond 21:00 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Visarend op straat gevochten werd. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij een 52-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan. De man verklaarde te zijn mishandeld door zijn ex-vriendin. Met een honkbalknuppel was hij tegen zijn arm geslagen. In het ziekenhuis bleek dat zijn arm was gebroken. De 50-jarige ex meldde zich korte tijd later bij de politie. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat over en weer klappen zijn uitgedeeld en ontvangen. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling. Na verhoor is de Bergse heengezonden.

Auto buitgemaakt na woninginbraak

BOSSCHENHOOFD: In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Eikenlaan. Aan de voorzijde van de woning heeft de dader in het kozijn van een uitzetraam een gaatje geboord. Daarna het raam geopend en de uitzethendel losgeschroefd. De benedenverdieping werd oppervlakkig doorzocht, waaronder ook de jassen. Een op de oprit staande personenauto van het merk Renault type Laguna werd met de orginele sleutelkaart ontvreemd. Het kenteken van de auto is 65-GT-DN.

Politiehond Sam grijpt autoinbreker bij de billen

ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag heeft politiehond Sam van het team Roosendaal-Centum een 28-jarige auto-inbreker aangehouden. Rond 02:00 uur kreeg de politie een melding dat in een auto aan De Fuis werd ingebroken in een auto. Een hondengeleider werd samen met zijn hond naar de inbraak toegestuurd en was binnen enkele minuten ter plaatse. Toen de hoofdagent De Fuis in kwam rijden liepen hem twee personen tegemoet die er na het zien van de politieauto direct hard rennend van door gingen. Ook na een viertal sommaties van de agent om te blijven staan en het dreigement dat de politiehond zou worden ingezet bleven de verdachten niet staan. Hierop besloot de hondengeleider om Sam in actie te laten komen en stuurde hem in de richting van een van de verdachten. Deze werd door de herder op de Hulsdonksestraat aangehouden en in zijn arm en bil gebeten. Onder begeleiding van een agent is hij voor behandeling van arm en achterwerk naar de huisartsenpost gegaan. De Roosendaler had bij zijn aanhouding een frontje van een autoradio in zijn bezit. Na behandeling is hij ingesloten in een politiecel. Donderdagmiddag is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

De regio Midden en West-Brabant heeft verspreid over de vier districten 38 hondengeleiders en 38 surveillancehonden in dienst. Zij worden ingezet bij (grote) evenementen en de dagelijkse noodhulpdiensten. Voor het politiewerk zijn herdershonden uitermate geschikt. Het honden zijn sociaal, werklustig en intelligent. Naast een Groenendaler, Mechelse en Hollandse herders heeft de regio Midden en West-Brabant als enige politieregio in Nederland een Rottweiler in dienst. Hondengeleiders en hun diensthond worden om de 2 jaar onderworpen aan een streng examen om samen de dienst uit te mogen voeren. De honden zijn samen met hun geleider in staat om (verdachte) personen op te sporen, kleine en grote voorwerpen te zoeken en worden getraind in het aanhouden van verdachten. De politiehonden wonen bij de geleiders en vormen samen een koppel.

Inbraak in autos

ROOSENDAAL: In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een auto aan de Van Coothlaan. De dader heeft het portier opengebroken om in de auto te komen. De buit bestaat uit een autoradio-/CD-speler.

Diezelfde nacht werd er ingebroken in een geparkeerde auto aan de Lavadijk. Een autoruitje werd ingeslagen om binnen te komen. De dader ging er hier met onder andere een mobiele telefoon en enkele tientallen CDs vandoor.

Auteur: Henk Snepvangers