Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Digitaal ondernemersloket voor Geuzenveld-Slotermeer geopend

"Hiermee tonen we opnieuw aan een ondernemend stadsdeel te zijn. We zijn de tweede in Amsterdam met zo'n loket en de eerste in Nieuw West". Aldus Piet Dikken, portefeuillehouder Economische Zaken van Geuzenveld-Slotermeer, tijdens de opening van het digitaal ondernemersloket.

Via het loket komen ondernemers meer te weten over producten en diensten van zowel de gemeente als van niet-gemeentelijke instellingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om bedrijfshuisvesting, openingstijden, subsidiemogelijkheden, maar ook het digitaal aanvragen van een specifieke vergunning.

Het ondernemersloket vormt samen met het reeds bestaande burgerloket, het digitale loket van het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. U opent het door op de knop rechts naast deze tekst te klikken.

Ondernemende potentie
De feestelijke opening, waarvoor alle ondernemers uit het stadsdeel waren uitgenodigd, was ook bedoeld als kennismaking met het stadsdeel en vooral met andere ondernemers.

Dikken: "Ons stadsdeel kent, samen met Bos en Lommer, relatief het grootste aantal startende ondernemers. Het stadsdeel telt ongeveer vijftienhonderd bedrijven, er is dus veel ondernemende potentie aanwezig.

Nieuwe ondernemingen worden vaak vanuit huis, de garage of de zolderkamer opgezet. We vinden het belangrijk voor de ontwikkeling van deze ondernemingen dat zij binnen het stadsdeel kunnen doorgroeien.

In de stedelijke vernieuwing in Geuzenveld-Slotermeer zullen daarom nieuwe betaalbare kleinschalige bedrijfsruimten worden gebouwd. Daarbij wordt rekening gehouden met wensen van startende en doorstartende ondernemers."

Goed netwerk
Het is de bedoeling om vaker netwerkbijeenkomsten voor ondernemers te organiseren. "Een goed netwerk staat vaak garant voor een gezond ondernemersleven. Het stadsdeel wil daarom het netwerken onder de ondernemers van het stadsdeel bevorderen. En deze bijeenkomst vormt een start", stelt Dikken.