PERSBERICHT - 2005-05-20

OAG Airline of the Year Awards 2005

Continental Airlines drie keer in de prijzen

Continental Airlines heeft drie belangrijke prijzen gewonnen, waaronder die voor Airline of the Year, tijdens de OAG Airline of the Year Awards 2005. Continental is uitgeroepen tot Airline of the Year en Best Airline Based in North America -- beide voor het tweede opeenvolgende jaar. Verder ontving de luchtvaartmaatschappij voor het derde opeenvolgende jaar de prijs voor Best Executive/Business Class.

De OAG Airline of the Year Awards staan ook wel bekend als de Oscars van de luchtvaartindustrie.
Deze prijzen bewijzen opnieuw dat de medewerkers van Continental er uitstekend in slagen de service te bieden die onze klanten wensen, aldus Chairman en Chief Executive Officer Larry Kellner. Consistentie is één van de kernwoorden van ons product. Het feit dat we deze prijzen herhaaldelijk winnen bewijst dat iedereen bij Continental er goed in slaagt aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten te voldoen -- vlucht na vlucht na vlucht.
De OAG Awards worden toegekend op basis van het aantal stemmen van frequent flyers wereldwijd die zich hebben aangemeld voor de gedrukte en digitale reisinformatieproducten van OAG. Jim Summerford, vice president Europe, Middle East en India, nam de drie prijzen gisteren in ontvangst namens Continental tijdens een ceremonie in het Park Lane Hotel in Londen.

Continental Airlines (continental.com) is de zesde grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld met meer dan 3.000 dagelijkse vluchten naar 150 bestemmingen in de Verenigde Staten en naar 130 internationale bestemmingen meer dan welke andere luchtvaartmaatschappij ook. Via de partners van de SkyTeam Alliantie (waaronder KLM) kan naar nog eens bijna 400 bestemmingen worden gevlogen. In Europa en het Midden-Oosten vliegt Continental op 19 steden in 12 landen, waarvandaan wekelijks 203 vluchten naar Continentals hubs New York/Newark, Houston en Cleveland worden uitgevoerd, met doorverbindingen naar steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Vanaf Amsterdam verzorgt Continental non-stop vluchten naar New York/Newark (twee keer per dag) en Houston (10 keer per week).
Bij Continental zijn 41.000 mensen werkzaam. Er worden jaarlijks circa 56 miljoen passagiers door de airline vervoerd. Continental valt regelmatig in de prijzen en wordt aangeprezen voor zowel het product als de bedrijfscultuur.