Ingezonden persbericht


Dit artikel van Fabel-medewerker Gerrit de Wit verschijnt binnenkort in Alert!, het kwartaalblad van AFA . Daar heb je voor ¤ 12,- of meer een jaarabonnement op. Overmaken op giro 6896749, t.n.v. "Alert", in Utrecht.

----------------------------------
Wat schrijft rechts?

In de rubriek "Wat schrijft rechts?" neemt Alert! de ontwikkelingen op ideologisch gebied binnen extreem- en populistisch rechts onder de loep. Vaak wordt er gegniffeld over de voortdurende versplintering binnen georganiseerde rechtse organisaties, maar men zou ook kunnen zeggen dat de diverse stromingen en groeperingen zich uitkristalliseren en zich ideologisch scholen door zich af te splitsen. Hoe dan ook, aan het blaadjesfront is beweging genoeg.

Revolte, het orgaan van Voorpost Vlaanderen en Nederland, is dit keer geheel gewijd aan de in 1942 overleden Vlaming Staf De Clercq. Die was leider van het fascistische Vlaams Nationaal Verbond (VNV) dat ijverde voor een "Dietse volksstaat". Net zoals de Nederlandse NSB collaboreerde het VNV er gedurende de nazibezetting lustig op los. Dat deert Voorpost natuurlijk helemaal niets. Men schrijft zelfs "geen enkele moeite te hebben met nationalisten die gecollaboreerd hebben". Ook kondigt men aan dit jaar weer naar de rivier de Oder te trekken om de graven van gesneuvelde Vlaamse Oostfronters te verzorgen en te herstellen. Die volgens Voorpost "dappere" Oostfronters vochten in de Tweede Wereldoorlog zij aan zij met de nazi's tegen de Russen.

Teksten, Kommentaren en Studies, oftewel TeKoS, is een nieuw-rechts cultureel Vlaams tijdschrift dat nauwe banden onderhoudt met het Vlaams Belang. In het blad staan veelal gortdroge bijdragen van nieuw-rechtse kopstukken als Alain De Benoist en Luc Pauwels. In het meest recente nummer staat een artikel van Jos De Man over de rechterlijke veroordeling van het Vlaams Blok wegens racisme. Volgens De Man had het Vlaams Blok nooit wegens racisme veroordeeld kunnen worden. Want, zo schrijft hij terecht, er bestaan helemaal geen rassen. Om daar vervolgens de krankzinnige conclusie aan te verbinden dat er dus ook geen racisten bestaan. Punt. Hij doet verder zijn beklag over "de lawine van wetgeving inzake racisme" en stelt dat "racisme het alibi en het verweermiddel van straatcrimineeltjes is geworden". Ook hekelt De Man de critici van het Vlaams Belang. Dat zijn volgens hem allemaal "adepten van het Grote Gelijk". Die zouden gebruik maken van "brandmerken, beledigen, schofferen, sanctio neren en straffen". De lezers van Alert! weten dat dat inderdaad broodnodig blijft.

In Wij Europa van de Nederlandse Volks Unie (NVU) kan partijleider en parttime clown Constant Kusters het weer niet laten om andere, concurrerende rechts-extremistische partijen te sarren. Zo schrijft hij dat op demonstraties van de nazistische Nationale Alliantie "tegenwoordig meer spandoeken dan deelnemers zijn". Ook stelt Kusters dat Nieuw Rechts veel minder leden heeft dan de 700 die universitaire onderzoekers de partij toedichten. Hij noemt die schatting "natte vingerwerk". Hoewel Geert Wilders binnen fascistische kringen op de nodige sympathie kan rekenen, moet het NVU-kader niets van de rechts-extremist hebben. Men hakt dan ook lustig in op de "jodenvriend" Wilders. Die zou namelijk "een knecht van het zionisme" zijn en aan de leiband van Bush en Sharon lopen. "Je bent een rund als je Wilders een zetel gunt!", is dan ook het goedkope devies.

De NVU keert zich ook tegen het kledingmerk Lonsdale en drukt daartoe een pamflet af van de White Power-band Brigade M. Daarin staat dat iedereen die Lonsdale koopt de "anti-racismecampagne" van het bedrijf steunt. "Maar niet alleen Lonsdale is een fout merk, net zo goed kunnen we Fred Perry, Ben Sherman, maar ook Hooligan en Pitt Bull betitelen met het woord fout. Dit soort kleding wordt door kapitalistische bedrijven in lage-lonen landen gemaakt waardoor de Europese arbeiders werkloos kunnen worden", aldus de nazi's. De NVU roept dan ook op om echte "nationalistische kleding" te dragen, zoals van het merk Consdaple. De naam van Hitlers partij, de NSDAP, is in z'n geheel terug te vinden in de merknaam. Ook zou het merk in handen zijn van een vroegere functionaris van de Duitse extreem-rechtse partijen NPD en Republikaner.

In HP/De Tijd maakt Marcel Roele er weer een potje van. Hij stelt doodleuk dat Hitler "links" was. Die was immers voor "een geleide loonpolitiek, hoge overheidsuitgaven, nationalisaties en een verzorgingsstaat". Hitler was volgens de uitzinnige Roele zelfs "groenlinks". Onder zijn bewind werd namelijk de vossenjacht verboden, en ook vivisectie, behalve op mensen dan. Verder legde het nazi-bewind beperkingen op aan de reclames van de tabaksindustrie. En zie daar, het bewijs is geleverd, aldus de simplist Roele. Met genoegen probeert hij zo de verantwoordelijkheid voor de tientallen miljoenen slachtoffers van het nazisme in de schoenen van links te schuiven. Tegelijk vergoelijkt hij en passant het nazisme. Nog even en ook pakweg de Spaanse griep, die in 1918 ongeveer 25 miljoen mensen velde, wordt door Roele op het conto van links geschreven.

De volksnationalisten van het Vlaamse tijdschrift Vrijbuiter! besteden in hun meest recente nummer weer aandacht aan het wel en wee van allerlei loslopende "volkeren". Speciale aandacht is er dit keer voor de Sorben, wie kent hen niet. Daarvan schijnen er 60 duizend in de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen te wonen. Dat kan. Verder keert Vrijbuiter! zich, net als veel van hun nationalistische bloedbroeders, tegen de toetreding van Turkije tot de EU. Men ageert daartegen omdat de EU "al zo groot" is. En "groot zijn is gevaarlijk", meent men te weten. Vrijbuiter! wil dat Vlaanderen de EU verlaat. Zo omzeilt men de vraag of het "niet-westerse Turkije" überhaupt wel tot de EU zou mogen behoren. Verder heeft ondergetekende zich bij Vrijbuiter! niet erg geliefd gemaakt door een kritisch artikel over het clubje te publiceren. De volksnationalisten weten precies met wat voor type ze te maken hebben. In een reactie schrijven ze namelijk over "een slecht verlucht zolderkamertje, waar e en het niet te nauw met de persoonlijke hygiëne nemende figuur zich krombuigt over een krakkemikkige computer. De rooddoorlopen ogen glijden over het scherm, naarstig op zoek naar samenzweerders, renegaten en onpure elementen allerhande. De vingers, besmeurd van het zoeken doorheen het steekkaartensysteem waarin alle onzuiveren via een onverbiddelijke logica geklasseerd zijn, tokkelen lustig op het computerklavier. Pagina na pagina rollen uit de printer, volgeschreven met het grote fabeltjesgelijk." Hoe hebben ze dat toch allemaal weten te achterhalen!?

De mannen van StaVast, het periodiek van de communisten- en moslimjagers van het Oud Strijders Legioen (OSL), zijn trots op de Nederlandse militairen die gediend hebben in Irak en hen die nu vechten in Afghanistan. De Iraakse bevolking zal daar iets anders tegenaan kijken - men heeft inmiddels bij benadering 100 duizend doden te betreuren -, maar dat zal het OSL een worst zijn! De oud-strijders zijn ook trots op het feit dat het nietige Nederland door de VS is uitgenodigd om te komen praten over de toekomstige Amerikaanse militaire strategie. Alleen de meest trouwe NAVO-vazallen zijn hiervoor gevraagd. Verder schrijft de pafferige Hans van Baalen ook weer zijn bijdrage. Deze rabiaat rechtse VVD-politicus kwam enkele jaren geleden in opspraak omdat hij als 16-jarige een adhesiebetuiging geschreven zou hebben aan Joop Glimmerveen, de toenmalig NVU-leider. Van Baalen bekritiseert in zijn artikel de PvdA, GroenLinks en de SP omdat die weigerden in te stemmen met de inzet van commando' s in Afghanistan. De partijen vrezen namelijk, terecht, dat eventueel door Nederlanders gevangen genomen "terroristen" in Guantánamo Bay terecht zullen komen. En daar worden zoals bekend de mensenrechten met de voeten getreden. Voor de populist Van Baalen is dat natuurlijk geen enkel probleem: "De VVD ziet terroristen liever in Guantánamo Bay dan vrij op straat in Nederland."

Michiel Smit van het extreem-rechtse Nieuw Rechts maakt zichzelf weer eens onsterfelijk belachelijk. De partijleider, vanwege zijn dikke lippen ook wel eens gekscherend "Zoeloewarrior" genoemd, zette zich in een column op zijn website af tegen de "Afrikaanse Nijlgans". Die zou in Nederland in opmars zijn en de Nederlandse gans verdringen. De Nijlgans zou "niet geïntegreerd zijn", "agressief zijn tegenover verwante eendensoorten" en "in aantallen nog altijd sterk toenemen". De Nijlgans hoort hier niet thuis, maar in het Nijldal, aldus Michiel "eigen ganzen eerst" Smit. Hij juicht het dan ook toe dat Nijlganzen door jagers uit de lucht worden geknald. Smit werd in de media genadeloos afgemaakt. De presentatoren van het tv-programma Editie.nl konden hun lach niet inhouden tijdens dit onderwerp. Ze noemden Smit "een rare vogel". Op het populaire weblog GeenStijl.nl werd Smit uitgemaakt voor "domme gans", "de natte droom van blank Nederland", "debiele partijleider", "wannabee-nazi", "g estoord", "randdebiel" en "godvergeten loser". Eén iemand schreef vergoelijkend dat Smit "nu eenmaal van Arische dieren houdt".

Gerrit de Wit
Medewerker van De Fabel van de illegaal

DE FABEL VAN DE ILLEGAAL
Koppenhinksteeg 2, 2312 HX Leiden, The Netherlands +31-71-5127619 (tel), +31-71-5134907 (fax),
info@defabel.nl (e-mail),
www.defabel.nl (Website), www.gebladerte.nl (Archief). Bereikbaar op werkdagen/open at workdays: 14:00-17:00. Spreekuur illegalen: woensdag/
consultation for undocumented: wednesday 14:00-17:00. Girorekening 4418467 t.n.v. De Fabel van de illegaal, Leiden.