Gemeente Haarlem


20 mei 2005
sector Stedelijke Ontwikkeling
Colette Laddé, communicatieadviseur
023-5113581
c.ladde@haarlem.nl
147/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Datum
Afzender
Informatie bij
Telefoon
E-mail
Nummer


Rondleiding bewoners op het Ripperda bouwterrein

De omwonenden van het Ripperdaterrein kregen vrijdagmiddag 20 mei de gelegenheid om een kijkje te nemen in de bouwkuip van de Ripperda.
De bouwwerkzaamheden op het Ripperdaterrein zijn inmiddels in volle gang. De eerste fase van de verkoop van de woningen zijn al begonnen en de eerste verkoopcontracten ondertekend. Medio 2007 is de eerste oplevering van de woningen. Naast de rondleiding werden ze op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken rondom de bouwwerkzaamheden en konden ze er terecht met allerlei vragen.

Wethouder Jur Visser is samen met de omwonenden de bouwkuip in gegaan en heeft een rondleiding gegeven over wat er gebouwd gaat worden, de aankomende bouwwerkzaamheden en bouwplanning. Ook was er een informatiemarkt waar de bezoekers informatie kregen over de verkoop van de beschikbare woningen en het Ripperdaterrein.
Op het oude Ripperda Kazerne terrein worden 350 woningen gebouwd. Daarnaast komen er kantoor/bedrijfsruimten, een kinderdagverblijf en de Verpleeghuis Overspaarne voor dementerende ouderen. Voor de bewoners en bezoekers van de Ripperdaterrein en het winkelcentrum Cronjéstraat wordt een ondergrondse parkeergarage gebouwd voor ongeveer 850 auto's.


---- --