Persberichten 18/05 middag

Regio 20-05-2005

Hazerswoude-Dorp Snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 17 mei een snelheidscontrole gehouden op de N209 en de N455 ter hoogte van Hazerswoude-Dorp. Op deze provinciale wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Bijna alle weggebruikers hielden zich aan deze snelheid. Slechts ongeveer 1% reed harder dan 80 km/uur. Deze 29 bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring in de bus.

Ook zijn er drie bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die onnodig toeterden of lichtsignalen gaven aan hun medeweggebruikers. Voor onnodig lichtsignalen geven staat een boete van 65 euro. Voor onnodig toeteren geldt een boete van 95 euro. Licht- en geluidssignalen mogen alleen gegeven worden om dreigend gevaar af te wenden. Dus niet om je medeweggebruikers te waarschuwen voor verkeerscontroles. Dit heeft zelfs vaak gevaar tot gevolg doordat weggebruikers ongecontroleerd en hard afremmen, ook wanneer ze zelf eigenlijk niet eens te hard rijden.

Gouda Gordel- en helmcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 17 mei een gordel- en helmcontrole gehouden op verschillende plekken in Gouda. Een bromfietser zonder helm kreeg een bekeuring van 55 euro. Daarnaast kregen ook zes automobilisten een bekeuring omdat ze zonder gordel reden (45 euro) en twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze door rood licht reden(95 euro).

Gouda Aanhoudingen na gewapende overval in Gouda De Politie Hollands Midden heeft op woensdag 11 mei, rond middernacht, twee mannen uit Gouda van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval. Een 34-jarige Goudse werd, omstreeks 23.00 uur, op de Constantijn Huijgensstraat in Gouda bij een pinautomaat door twee mannen bedreigd met een vuurwapen en beroofd van haar portemonnee. Een derde man hield zich tijdens de beroving op achter de geparkeerde autos in de omgeving. De vrouw gaf haar portemonnee waarna de drie er vandoor gingen. De politie wist twee verdachten kort na de overval aan te houden op basis van het opgegeven signalement.

De derde man wordt nog gezocht. In het verdere onderzoek heeft de recherche van het politiedistrict Gouwe IJssel een doorzoeking verricht in de woning van één van de verdachten. De politie trof een nepvuurwapen en de portemonnee van de Goudse aan. De twee verdachten zijn vrijdag 13 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze beiden in bewaring heeft gesteld. Ze hebben beiden bekend betrokken te zijn geweest bij de overval. (Dit bericht komt van het Openbaar Ministerie Parket Den Haag )

Stolwijk Politie ontdekt hennepkwekerij De politie ontdekte in de morgen van woensdag 18 mei op de zolder van een woning aan de Snipperdreef een in vol bedrijf zijnde hennepkwekerij. Op de zolder groeiden 860 hennepplantjes. De twee bewoners van het pand, een 54-jarige man en een 39-jarige vrouw, werden aangehouden. Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal voor overtreding van de Opiumwet en diefstal van elektriciteit, zijn zij in de loop van de middag weer heengezonden. De planten en het kweekmateriaal zijn vernietigd.

Lekkerkerk/ Stolwijk Snelheidscontrole De politie heeft op de CG Roosweg (Lekkerkerk) en de Schoonhovenseweg (Stolwijk) op dinsdag 17 mei een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim 6600 passanten reden 126 te hard. Deze bestuurders kunnen een bekeuring verwachten.

Gouderak Snelheidscontrole De politie heeft op maandag 16 mei een snelheidscontrole gehouden op de Middelblok met behulp van de lasergun. In totaal zijn er 10 bekeuringen uitgeschreven. De hoogstgemeten snelheid was 97 km/uur terwijl 60 km/uur was toegestaan.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding winkeldiefstal De politie heeft op woensdag 18 mei, omstreeks 10.15 uur, een aanhouding verricht nadat de bedrijfsleider de winkeldief al in zijn kraag had gevat. De politie is vervolgens ingeschakeld en heeft de 34-jarige Rotterdammer overgebracht naar het bureau. De gestolen goederen zijn inmiddels weer in het bezit van de winkel die zich aan de Maalderij bevindt. De politie maakt proces-verbaal op.

Moordrecht Aanhouding na woninginbraak De politie heeft op woensdag 18 mei, omstreeks 13.30 uur, een 18-jarige man uit Moordrecht aangehouden op verdenking van een woninginbraak eerder dit jaar. De woninginbraak vond plaats op vrijdag 18 maart, rond 20.00 uur, aan het Vleerplein. De politie vermoedt dat de man met de inbraak te maken heeft en heeft de man inverzekering gesteld.

Schoonhoven Ongeval, rolstoel te water De politie heeft op woensdag 18 mei, omstreeks 11.50 uur, hulp geboden bij een ongeval aan de Haven. Een 82-jarige vrouw uit Schoonhoven was met haar rolstoel te water geraakt. Omstanders hebben de vrouw uit het water geholpen. De vrouw was bij bewustzijn en had geen zichtbaar letsel, maar is voor de zekerheid per ambulance overgebracht naar het Groenehart Ziekenhuis.