Gemeente Terneuzen

Persbericht 20-05-2005

Rampoefening met bewoners Redoute

Vandaag vindt er in de Sas van Gent en Terneuzen een rampoefening plaats van de gemeente in samenwerking met het Rode Kruis, de Redoute en het ROC. Het ongeval is fictief, maar de bewoners van De Redoute worden daadwerkelijk geëvacueerd.

Volgens het oefenscenario gebeurde er een ongeval met een vrachtwagen en een trein op de spoorovergang in de Papegeulestraat in Sas van Gent. Volgens de oefening moeten de bewoners van het nabij gelegen verzorgingshuis De Redoute worden geëvacueerd. Dit wordt ook daadwerkelijk geoefend. De bewoners werden rond 10.00 uur met bussen naar het ROC in Terneuzen gebracht, waar zij werden opgevangen met koffie en later een warme maaltijd. Na een middagprogramma op het opleidingsinstituut worden de bewoners weer naar De Redoute teruggebracht. Voor de meeste bejaarden is het een leuk dagje uit.

De oefening verloopt verder naar wens. Het is een leerzame aanloop naar de grote nationale stafoefening rondom een fictief kernongeval bij de kerncentrale in Borssele op woensdag 25 mei aanstaande. Zon zeshonderd medewerkers van gemeenten, provincies, verschillende ministeries, Belgische autoriteiten, Europese Unie, diverse instituten, hulpverleningsdiensten zoals ambulance, brandweer, politie, het leger en medewerkers van de kerncentrale werken dan samen in een grootschalige nationale crisisoefening.

Noot aan de redactie:
Om 11.45 uur zal wethouder J.M. van Schaik de pers te woord staan in het ROC, Vlietstraat 11a in Terneuzen.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie, Dirk Timmers telefoonnummer: 0115 455 523

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright