Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Overhandiging rolstoelen door Schuiteman persbericht

Harderwijk, 20 mei 2005

Nieuwe vestiging aanleiding voor gift aan Vrienden St Jansdal

Drie verpleegafdelingen van ziekenhuis St Jansdal beschikken sinds kort ieder over een nieuw rolstoel voor het intern vervoer van de patiënten. In de revalidatieoefentuin van het ziekenhuis werden ze gedemonstreerd door de afdelingshoofden. Speciale aanpassingen maken deze exemplaren comfortabeler voor patiënt en begeleider. De opening van een nieuwe vestiging in Harderwijk was voor Schuiteman accountants aanleiding om in plaats van cadeau's een bijdrage aan de rolstoelen te vragen. Van de opbrengst konden drie exemplaren aangeschaft worden.

Om een inventarisatie te doen en te bepalen aan welke eisen de stoelen moesten voldoen, is jaren geleden al een rolstoelcommissie in het leven geroepen. De meeste rolstoelen bleken sterk verouderd, niet meer compleet of beschadigd. Er was echter geen budget voor de aanschaf van nieuwe stoelen, waardoor het St Jansdal een aanvraag voor twaalf rolstoelen bij de Stichting Vrienden van het St Jansdal ingediende. Hendrik de Vries, voorzitter van de rolstoelcommissie, toonde zich dan ook erg verheugd met het initiatief van Schuiteman.

Aanpassingen
Henkoma de Jong, fysiotherapeut in het ziekenhuis en lid van de rolstoelcommissie, heeft dagelijks te maken met het vervoer van patiënten in rolstoelen. "Dit type rolstoel is speciaal aangepast en heeft meer comfort, verstelbare beensteunen en een infuusstandaard. Grotere wielen maken ze makkelijker te gebruiken door de patiënt zelf. Hogere duwstangen zijn daarnaast prettiger voor de verpleegkundigen. Dit is een duidelijke verschil met de hard plastic transportstoelen die in de centrale hal staan. Die zijn alleen bedoeld kort gebruik door bezoekers."

Nieuwe vestiging
De rolstoelen werden namens Schuiteman Harderwijk aangeboden door de heren Wijnnne en Schaap. De genodigden voor de opening van de nieuwe vestiging gaven een bijdrage aan het goede doel. Wijnne legt uit dat het de voorkeur had om een lokaal doel te steunen. Ook wilde men geen geld geven maar een concrete bestemming geven aan de gift. "Wij zijn met financiële zaken bezig en realiseren ons niet dagelijks dat er zoveel zorg nodig is. We hopen dat we met deze rolstoelen een zinvolle bijdrage kunnen leveren", aldus Wijnne.

Vrienden St Jansdal
Voorzitter Wemes van de Stichting Vrienden van het St Jansdal nam de rolstoelen formeel in ontvangst. "Wij zijn erg blij met de gift maar onze stichting is slechts een doorgeefluik voor het ziekenhuis", zegt Wemes. De Stichting Vrienden van het St Jansdal heeft tot doel het welzijn van de patiënten van het St Jansdal te verhogen. Het gaat dan om voorzieningen, die buiten de reguliere budgetten van het ziekenhuis zelf vallen. Recente projecten van de Vrienden zijn de tienerkamer en de huiskamer geriatrie. Ook konden onlangs geavanceerde reanimatiepoppen en een beeldverbinding tussen de kraam- en de kinderafdeling aangekocht worden. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Margriet Mulder, 0341-463587 (maandag en donderdag).