Gemeente Woerden

24 maart 2005

Koningin bezoekt Woerden in jubileumjaar!

Koningin Beatrix bezoekt dit jaar ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum alle twaalf provincies. In elke provincie zal zij enkele gemeenten, gebieden en evenementen bezoeken die illustratief zijn voor traditie en vernieuwing.

Op vrijdag 20 mei zal de vorstin de provincie Utrecht aandoen. Ze begint haar bezoek in IJsselstein, met een gesprek met het College van Gedeputeerde Staten in het historische stadhuis. Na een korte wandeling door de binnenstad van IJsselstein brengt zij een bezoek aan het Mobilion in Utrecht. Het bezoek wordt afgesloten in het historische centrum van Woerden, waar het aanbod van woningen, winkels en voorzieningen wordt uitgebreid terwijl het karakter van het stadshart zoveel mogelijk wordt behouden.

Inmiddels is er een werkgroep opgestart die zich buigt over de activiteiten. De gemeente wil dat de ontmoeting hierin centraal staat. Daarbij krijgen de inwoners van Woerden ruimschoots de gelegenheid om de koningin te zien. Over twee weken zal de werkgroep meer informatie verschaffen over de activiteiten tijdens het bezoek.