Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Sommelsdijk, 9 mei 2005

Opening zorgboerderij De Bonte Koe

Op vrijdag 20 mei om 14.00 uur is de officiele opening van zorgboerderij jDe Bonte Koe aan de Oud Kraaijerdijk 14b te Sommelsdijk. Na een openingswoord van burgemeester mevrouw G. de Vries-Hommes van Middelharnis verrichten de clienten (mensen met een verstandelijke handicap) de officiële openingshandeling. Hierna is er voor de genodigden de mogelijkheid om de zorgboerderij te bezichtigen. Shanty koor Op Volle Kracht verzorgt de muzikale omlijsting. Andere belangstellenden zijn van harte welkom op de open dag op zaterdag 4 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de zorgboerderij werken vijf dagen per week 15 mensen met een verstandelijke handicap. Zij werken o.a. mee in de stallen bij de koeien van de familie Slegh, verzorgen de hobbydieren, gaan mee het land op, onderhouden een moestuin, kweken planten en maken producten van hout. Het nieuwe pand op de boerderij en de 0,8 hectare grond voldoen aan alle wensen om deze activiteiten vorm te geven.

De Gemiva-SVG Groep, de initiatiefnemer van de zorgboerderij, ondersteunt bijna 3000 mensen met een handicap in de provincie Zuid-Holland. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in één van onze locaties, zoals activiteitencentrum D'n Duyt in Middelharnis waar De Bonte Koe onderdeel van is. Eerder al werd vanuit dit activiteitencentrum succesvol cadeauwinkel Het Ambacht, lunchroom Entrez, kopieerwinkel De Paperas en atelier Impasto opgezet.