Gemeente Ede

nummer 101/ Ede, 12 mei 2005

Keetmolenbuurt wordt parkeerschijfzone

Het college van burgemeester en wethouders van Ede heeft besloten om een parkeerschijfzone in te stellen op de Ariënsweg, Padberglaan en Witte Hindepark in de Keetmolenbuurt. In de Keetmolenbuurt parkeren veel treinreizigers hun auto. Dit zorgt voor parkeeroverlast voor bewoners. Het college wil de langparkeerders op deze straten weren. Dit gebeurt door het instellen van een parkeerschijfzone.

De parkeerschijfzone geldt van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur is de maximale parkeerduur twee uur. In een parkeerschijfzone mag alleen geparkeerd worden langs de blauwe lijnen of in de parkeervakken met blauwe lijn (blauwe vakken) en als er een parkeerschijf goed zichtbaar in het voertuig is gelegd. Buiten deze tijden is een parkeerschijf niet nodig. Buiten de parkeerschijftijden moeten automobilisten ook parkeren langs de blauwe lijnen. Waar geen blauwe lijn is, geldt dus een parkeerverbod.
Door het instellen van een parkeerschijfzone is het niet meer mogelijk om de hele dag een auto te parkeren in de Keetmolenbuurt. Bewoners krijgen per huishouden één ontheffing. De politie gaat toezien op de naleving van de parkeerschijfzone. De parkeerschijfzone treedt op 20 mei 2005 in werking.

---