Politie Zeeland


---


O-2775-2005 Kite in hoogspanningsmast

Aan de Europaweg Zuid in Ritthem is donderdagavond rond 20.30 uur een kite in een hoogspanningsmast vast komen te zitten.
Na een zoektocht in de omgeving bleek duidelijk dat er niemand meer bij de kite te vinden was en moest een grote kraan besteld worden om de kite uit de mast te verwijderen. Geprobeerd zal worden de eigenaar van de kite op te sporen en de schadekosten van personeel en het inhuren van een kraan zullen op hem/haar verhaald worden. Enkele bedrijven in de omgeving hebben even zonder stroom gezeten, vermoedelijk zullen ook zij een schadeclaim indienen bij de eigenaar van de kite.

O-2776-2005 Diefstal uit auto
Aan de Haven Kloosternol in Scharendijke is donderdag tussen 07.00 uur en 21.30 uur ingebroken in een geparkeerde auto.
Uit de auto werden o.a. geluidsapparatuur en diverse duikspullen weggenomen t.w.v. een paar duizend euro.

Z-2777-2005 Hennep en joints in beslaggenomen
Op het Stadhuisplein in Terneuzen is donderdagavond rond 22.15 uur een Belgische personenauto gecontroleerd.
Agenten zagen de bestuurder zonder autogordel rijden en gaven het voertuig een stopteken. Bij het aanspreken zag een agent een gripzakje hennep in de auto liggen waarna de bestuurder, een 24-jarige man uit Waregem (B), werd gevraagd of hij nog meer in zijn bezit had. Hierop overhandigde de Belg 2 gripzakjes hennep en twee joints. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na betaling van een boete van 100 euro werd hij weer in vrijheid gesteld.

O-2778-2005 Bromfietser aangehouden
Op de Sportlaan in Sint Maartensdijk is vrijdag rond 00.30 uur een 49-jarige bromfietser uit de gemeente Tholen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Z-2779-2005 Automobilist rijdt tegen verkeerslicht
Een 41-jarige automobilist uit Axel is donderdag tegen middernacht tegen een verkeerslicht gereden.
De man reed over de Duitslandweg in Terneuzen en wilde op de kruising met de Rooseveltlaan richting de F.J. Haarmanweg rijden. Hierbij zag hij een verkeersheuvel met daarop een verkeerslicht over het hoofd waarna hij tegen het verkeerslicht botste. Er was alleen materiële schade.

O-2780-2005 Verkeerscontrole in Tholen
Op de Nieuwe Postweg in Tholen werd in de nacht van donderdag op vrijdag een verkeerscontrole gehouden.
Van 25 bestuurders werd een blaastest afgenomen, hiervan had een bestuurder te veel alcohol op. Verder werden nog 6 boetes uitgedeeld als volgt: 2x te hard rijden, 1x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x onjuiste kentekenplaat aanhanger en 2x niet dragen van de autogordel.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland