Stichting Bouw Research

Studiemiddag: 9 juni Bomencentrum te Baarn

Innovatieve daken van glas en composietmaterialen
donderdag 9 juni 2005

Op zoek naar inspiratie voor een niet alledaags dak voor uw project? Benieuwd welke nieuwe materialen en productietechnieken zich aandienen? Wilt u horen hoe een BLOB-dak in Nederland geproduceerd wordt en vervolgens wordt vervoerd en in Israel wordt geassembleerd? Meldt u dan aan voor de SBR dakenmiddag op 9 juni 2005 in het Bomencentrum in Baarn.

Deze studiemiddag gaat in zijn geheel over ontwerp en constructie van architectonische daken. Het gebruik van niet alledaagse en voor de bouw nieuwe materialen zoals (constructief) glas en vezelversterkte kunststoffen zullen daarbij aan de orde komen. Ook luchtkussendaken van opgeblazen ETFE-folies, zoals die in een aantal projecten in Nederland en daarbuiten zijn toegepast, zullen zijdelings aan de orde komen.

Voor de bouw nieuwe materialen en productietechnieken zullen de revue passeren. Naast de resultaten van experimenteel onderzoek aan universiteiten van Eindhoven en Delft zal ook een praktijkproject worden toegelicht : het herdenkingscentrum in Tel Aviv voor de vermoorde premier Yitzak Rabin. Dit gebouw dat in november 2005 geopend wordt, is voorzien van een vrij gevormde, vrijdragende sandwichconstructie. De plastisch vormgegeven daken zijn uitgevoerd in een voor de bouw relatief nieuw materiaal en kragen op sommige plaatsen meer dan 10 meter uit.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het invullen en faxen van de aanmeldkaart naar (010) 413 01 75. Na ontvangst van de aanmelding ontvangt u een bevestiging inclusief factuur. Uiterlijke inschrijvingsdatum is 6 juni 2005. Voor meer informatie en voor vragen kunt u terecht bij SBR, Marieke Olsthoorn, marieke@sbr.nl, telefoon (010) 206 59 59

Programma
13.30 uur Ontvangst koffie en thee

14.00 uur Opening ir. K. Johannes, Projectmanager SBR

14.10 uur Het glazen dak van het bomencentrum:toelichting op het ontwerp ir. E. Smit (MIII Architecten)

14.45 uur Glas als hoofdddraagconstructie in daken; ir. F.P. Bos (TU Delft; Building Technology)

15.15 uur Pauze

15.30 uur Ontwerpen van daken met nieuwe materialen & technieken ir. A. Pronk (TU Eindhoven)

16.00 uur Schaaldaken Rabin Centrum Tel Aviv; ontwerp & engineering prof dr. Ir. M. Eekhout (TU Delft / Octatube)

16.30 uur Schaaldaken Rabin Centrum Tel Aviv; productie & assemblage ir. O. Lauteslager (Holland Composites Industrials)

17.00 uur Discussie

17.30 uur Afsluiting met borrel

Voor wie bestemd?
Deze studiemiddag is bedoeld voor medewerkers van projectontwikkelaars, architectenbureaus, ingenieurs- en adviesbureaus en bouwbedrijven die in de praktijk verantwoordelijk zijn voor ontwerp, productie en assemblage van dakconstructies in de utiliteitsbouw en geinterresseerd zijn in de mogelijkheden van nieuwe technieken en materialen. De studiemiddag vindt plaats in het paviljoen van het Bomencentrum dat zelf een dakconstructie heeft van glas waar de architect een toelichting op zal geven.

Kosten:
De kosten van deelname aan de studiemiddag bedragen ¤ 100,- (ex. BTW) per persoon. In het geval u onverhoopt verhinderd bent, is kosteloze annulering mogelijk tot twee weken voor aanvang van de studiemiddag. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met een factuur. Annuleren kan alleen schriftelijk aan SBR geschieden. SBR behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende deelname de studiemiddag te annuleren. In dat geval worden, indien reeds betaald, de volledige deelnamekosten geretourneerd. Voor meer informatie over de studiemiddag kunt u contact opnemen met Marieke Olsthoorn, 010-206 59 59