Socialistische Partij


---

vrijdag 20 mei 2005

"VVD gaat over 6 miljoen lijken voor Ja-stem"

Geplaatst om 16.10 uur.

SP-Kamerlid Harry van Bommel vraagt de VVD om af te zien van de uitzending van tv-spotjes voor de EU-grondwet, waarin wordt verwezen naar de holocaust, Srebrenica en de terreuraanslagen in Madrid.

"De VVD gaat over 6 miljoen lijken om ons deze Euro-grondwet op te dringen," stelt Van Bommel. "Nooit eerder heeft een Nederlandse politieke partij zo'n schandalige campagne gevoerd. Hopelijk komen ze nog voor de eerste uitzending bij zinnen."

Het VVD-spotje, een initiatief van de Brusselse liberale fractie, zou vanaf morgen te zien moeten zijn op regionale zenders. De spot, die 20 seconden duurt, begint met een beeld uit de holocaust met daaroverheen de tekst `Dit nooit méér!'. Vervolgens worden beelden vertoond van lijken in Srebrenica en de terreuraanslagen in Madrid.

Van Bommel zal vandaag nog de VVD-fractievoorzitter Jules Maaten, verantwoordelijk voor deze miskleun, opbellen om te proberen hem te overtuigen van uitzending af te zien.

5 reacties »


1. Ik mag toch hopen dat het spotje, mocht het worden uitgezonden, zijn uitwerking niet mist en meer NEE-stemmers op de been gaat brengen.
Al is het maar om die blaaskaken van de VVD te laten weten dat ze nu echt te ver gegaan zijn.
Reactie van Marcel -- vrijdag 20 mei 2005 @ 16.25
2. Zie www.retecool.com en www.geenstijl.nl voor een tegenactie (o.a. klagen bij RCC)
Reactie van Bah! -- vrijdag 20 mei 2005 @ 16.32
3. Laat ze het spotje maar uitzenden: alsof de EU de oorlog in Irak heeft kunnen voorkomen, alsof een verplichting tot verdergaande militarisering (zoals in de EU-grondwet staat) zal kunnen voorkomen dat er ooit nog oorlog komt.
Dit zal een kabinetscrisis enkel dichterbij brengen. En dan Balkenende met zijn slap gelul dat hij geen waarde hecht aan opiniepeilingen. We zouden die hele regering uit hun zetels moeten lichten en de democratie in handen geven van de meerderheid van de bevolking.
Reactie van Bas de Ruiter -- vrijdag 20 mei 2005 @ 16.36
4. Hoe komen ze bij de vvd op dit idee ???? Het zou een schande zijn als zij hieraan vasthouden.Veel mensen kunnen zich hierdoor gekwetst voelen.SMAKELOOS !!! Reactie van Diny -- vrijdag 20 mei 2005 @ 16.37
5. Heerlijk, eindelijk bekend de VVD openlijk haar liefde voor het amerikaanse gedachtengoed en hun verkiezingsmethodiek. Laat de VVD hier vooral mee doorgaan.
Wij Nederlanders hoeven niet met stront te gooien. Dat hebben wij niet nodig, dat keuren wij af.
De VVD zal na 2007 niet meer op de verkiezingslijsten voorkomen. Ik heb gesproken.
Reactie van Renee Westerhof -- vrijdag 20 mei 2005 @ 16.43