Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/05/05)

OOSTERHOUT NB, 20 mei 2005

Zes mannen aangehouden op verdenking van oplichting

GILZE: De politie hield vrijdag 20 mei omstreeks 11.30 uur op aanwijzing van personeel van een casino aan Klein Zwitserland zes mannen aan op verdenking van oplichting. De zes, drie Rotterdammers van 29, 26 en 24 jaar oud en drie Oosterhouters van 39, 36 en 29 jaar oud, worden ervan verdacht een elektronische roulettetafel te hebben gesaboteerd, waardoor ze een aanzienlijk geldbedrag konden buitmaken. Ook worden verdacht van een soortgelijk feit, gepleegd in Dordrecht. De zes mannen zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Winkeldief aangehouden

WAALWIJK: Winkelpersoneel van een sportwinkel in de Grotestraat hield donderdag 19 mei omstreeks 17.30 uur een man aan op verdenking van winkeldiefstal. De man, een 24-jarige inwoner van Den Haag, had geprobeerd een t-shirt weg te nemen, maar werd betrapt toen de alarmpoortjes afgingen. De man is overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond na aanrijding

LOON OP ZAND: Vrijdag 20 mei omstreeks 09.00 uur reed een 58-jarige man uit Kaatsheuvel door nog onbekende oorzaak in de Bergstraat met zijn auto tegen een boom. De man klaagde over pijn in zijn maag en aan een schouder en is door ambulancepersoneel voor onderzoek naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Man beroofd van mobiele telefoon

KAATSHEUVEL: Een 21-jarige man uit Breda deed vrijdag 20 mei bij de politie aangifte van diefstal van zijn mobiele telefoon. De man was donderdag 19 mei omstreeks 11.15 uur in een pretpark in Kaatsheuvel en werd daar in een toiletruimte door een hem onbekende man tegen een muur aangeduwd, waarna hij zijn telefoon moest afgeven.

Politie onderzoekt diefstal scheidsrechtersstoelen

GENDEREN: Woensdag 18 mei omstreeks 10.15 uur ontdekte een medewerker van een sportcomplex aan het Lange Pad dat er een diefstal was gepleegd. Vanaf het terrein van de sportvereniging bleken vier scheidsrechtersstoelen te zijn weggenomen. De diefstal moet gepleegd zijn tussen vrijdag 13 mei 17.00 uur en woensdag 18 mei 10.15 uur. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Meerdere inbraken in wooncomplex

SLEEUWIJK: Donderdag 19 mei is ingebroken in vier woningen in een wooncomplex aan het Egelantierpad. Uit de woningen werden sieraden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en houdt onder andere een buurtonderzoek.

Politie houdt alcoholcontroles

GILZE EN RIJEN / DONGEN / DORST: De politie hield tussen donderdag 19 mei 19.30 uur en vrijdag 20 mei 03.00 uur alcoholcontroles op de Tilburgsebaan in Gilze, in de Steenstraat in Dongen en op de Rijksweg in Rijen. In totaal controleerde de politie 476 automobilisten, van wie er vier te veel hadden gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van een 38-jarige man uit Gilze 295 ug/l was, dat het ademgehalte van een 58-jarige man uit Gilze 355 ug/l was, dat het ademgehalte van een 38-jarige vrouw uit Tilburg 290 ug/l was en dat het ademgehalte van een 51-jarige vrouw uit Baarle Nassau 225 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt.
Op de Pastoor den Rondenstraat in Dorst controleerde de politie een 32-jarige man uit Dorst. Ook deze man bleek te veel te hebben gedronken (370 ug/l), waarvoor hij een proces-verbaal kreeg.

Politie houdt diverse verkeerscontroles

KAATSHEUVEL: De politie hield donderdag 19 mei een verkeerscontrole. Daarbij werden 24 bekeuringen uitgeschreven: 19 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor ontbreken van een geldige APK en 4 voor teveel vermogen bij een bromfiets.
Bovendien haalde de politie vier bromfietsen uit het verkeer, omdat ze teveel vermogen hadden (boven de 2 kW). Eén van de bestuurders hiervan, een 18-jarige man uit Drunen, maakte het wel heel bont. Niet alleen had zijn bromfiets teveel vermogen, het vervoermiddel miste bovendien een koplamp, richtingaanwijzers aan voor- en achterzijde en een remlicht.
Eén bromfiets werd in beslag genomen, omdat de bestuurder ervan, een 37-jarige man uit Tilburg, een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Bovendien was de bromfiets waarop hij reed, niet verzekerd.

MADE: Tijdens verkeerscontroles op diverse locaties in Made deelde de politie donderdag 19 mei in totaal 27 bekeuringen uit: voor het niet dragen van de autogordel (12x), rijden door rood licht (5x), niet handsfree bellen (3x), niet dragen van de helm (2x), niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs (1x), geen richting aangeven (1x), overschrijden van de maximumsnelheid (1x), parkeren op een invalidenparkeerplaats (1x) en niet de rijbaan volgen (1x).

GILZE EN RIJEN: De politie hield donderdag 19 mei snelheidscontroles in de Julianastraat in Rijen (maximumsnelheid 50 km/uur), op de Statenlaan in Rijen (maximumsnelheid 50 km/uur) en op de Chaamseweg in Gilze (maximumsnelheid 80 km/uur).
In de Julianastraat controleerde de politie tussen 10.45 uur en 12.45 uur 667 passanten, van wie er 38 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.
Op de Statenlaan, waar de politie tussen 13.05 uur en 14.50 uur 249 passanten controleerde, reden 37 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur.
Op de Chaamseweg controleerde de politie tussen 15.25 uur en 17.10 uur 420 passanten, van wie er 39 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 110 km/uur.

WAALWIJK: De politie hield donderdagavond 19 mei op diverse locaties in Waalwijk verkeerscontroles. In totaal werden zes bekeuringen uitgeschreven: vijf voor rijden met een vervallen APK (deze overtreding kost EUR 95,-) en één voor rijden met een kenteken dat bniet goed zichtbaar is (deze overtreding kost EUR 65,-). Bovendien konden vier automobilisten niet aantonen dat hun auto verzekerd is. Zij hebben tot 10 juni de tijd om dit alsnog te bewijzen.

WERKENDAM / WOUDRICHEM / WIJK EN AALBURG: De politie hield vrijdag 20 mei verkeerscontroles in de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Wijk en Aalburg. Daarbij werden in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven: voor het niet dragen van de autogordel (3x), niet handsfree bellen (3x), rijden met folie op de ruiten (2x), rijden door rood licht (1x), bumperkleven (1x) en geluidsniveau van de uitlaat (1x).

Diverse bedrijfsinbraken

WAGENBERG: Tussen donderdag 19 mei 23.30 uur en vrijdag 20 mei 02.40 uur is ingebroken in een sporthal in de Kerkstraat. Een deur aan de achterzijde van het pand bleek te zijn geforceerd. Voor zover nu bekend is, is er niks weggenomen.

HOOGE ZWALUWE: Tussen donderdag 19 mei 16.30 uur en vrijdag 20 mei
07.30 uur is ingebroken in een bouwcontainer aan de Zonzeelseweg. Zowel het slot van het toegangshek tot het terrein als het slot van de container bleek te zijn opengebroken. Uit de container werden diverse stuks elektrisch gereedschap weggenomen.

OOSTERHOUT: Tussen donderdag 19 mei 17.30 uur en vrijdag 20 mei 08.30 uur is ingebroken in een winkel in de Kanaalstraat. Een raam aan de achterzijde van het pand bleek te zijn vernield. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen