Eneco


Besluiten aandeelhoudersvergadering ENECO Holding N.V.

Rotterdam, 20 mei 2005 Vandaag is de 10e Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) van ENECO Holding N.V. in Rotterdam gehouden. De aandeelhouders hebben in de vergadering de volgende besluiten genomen.

Jaarrekening 2004
De AvA heeft de jaarrekening over het boekjaar 2004 vastgesteld en heeft besloten tot kwijting van de leden van de Raad van Bestuur en van de Raad van Commissarissen voor de uitoefening van hun taken.

Winst- en dividenduitkering 2004
De AvA heeft ingestemd met het voorstel om 50% van het nettoresultaat ( 201 miljoen) uit te keren aan de aandeelhouders. Na uitkering aan de aandeelhouders van 22,1 miljoen op 22.137 uitgegeven winstbewijzen, betekent dit een dividenduitkering van 78,5 miljoen. De uitkering van het vastgestelde dividend zal plaatsvinden op 17 juni 2005.

Benoemingen Commissarissen ENECO Holding N.V.
De heer mr. N.J. Westdijk MBA is per 20 mei 2005 herbenoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. De heren drs. J.G. Drechsel en
ir. C.P.G. van Dongen zijn per 20 mei 2005 herbenoemd tot lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. De heer drs. J. Lintjer is per 20 mei 2005 benoemd tot commissaris. Deze vacature was in 2004 ontstaan door de benoeming van de heer mr. drs. B.A.A. Verkerk, voormalig wethouder van de gemeente Den Haag, tot burgemeester van Delft.

Bezoldigingsbeleid Raad van Bestuur ENECO Holding N.V. Het voorgestelde bezoldigingsbeleid van de Raad van Bestuur van ENECO Holding N.V. is door de AvA vastgesteld.