Nieuw-Vlaamse Alliantie


Miljardentransfers houden Wallonië in coma (20/05/05)

De voorbije dagen bevestigden vooraanstaande Waalse economen hetgeen de N-VA reeds vorig jaar aanhaalde: de jaarlijkse miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië zijn een belangrijke belemmering voor een Waals economisch herstel. Door de voortdurende zoektocht naar geldstromen vanuit Vlaanderen doet Wallonië veel te weinig aan het stimuleren van de ondernemerszin, het bestrijden van de werkloosheid, het verhogen van de productiviteit, . Dit alles leidt tot een soort comateuze toestand, hetgeen nefast is voor de economie van de hele regio. Waalse politici doen helaas- hun uiterste best om hun kiezers vooral niet met deze harde waarheid te confronteren. Dit getuigt van een kortzichtigheid die haast misdadig is.

De N-VA is tevreden dat het debat hierover nu ook in Wallonië op gang schijnt te komen. De N-VA koestert geen historische rancunes en is geen partij die aanstuurt op georganiseerd Vlaams groepsegoïsme. Een solidariteitstransfer tussen Vlaanderen en Wallonië is verantwoord en nodig, maar moet transparant, objectief en doelmatig zijn. De huidige geldstromen vanuit Vlaanderen voldoen aan geen enkel van die drie criteria.

De N-VA hoopt dat het debat aangegrepen wordt om constructief na te denken over een echte economische relance van de Waalse regio. De N-VA wil samen met de partners in de Vlaamse regering en in rechtstreeks overleg met de Waalse overheid, nadenken over de rol die Vlaanderen daarin kan spelen. Daarom zal de partij alvast deelnemen aan het wetenschappelijk colloquium dat de Waalse professoren volgende week dinsdag organiseren.

Auteur:
Voorzitter N-VA
Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be