Vopak NV

Persbericht

Vopak: omwisselverhouding keuzedividend
vastgesteld op 2/71

Rotterdam, 20 mei 2005

Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Vopak N.V. op 28 april 2005 P hebben aandeelhouders goedkeuring verleend aan het dividendvoorstel 2004. Hierbij werd de aandeelhouders de keus gegeven om het dividend in contanten dan wel in aandelen uitgekeerd te E krijgen.

Aandeelhouders die gekozen hebben voor dividend in aandelen zullen twee nieuwe gewone R aandelen ontvangen per 71 dividendrechten van gewone aandelen. Deze omwisselverhouding is bepaald aan de hand van de naar het volume gewogen gemiddelde koers van verhandelde Vopak- aandelen op Euronext Amsterdam gedurende de periode 18 tot en met 20 mei 2005. Dit S vertegenwoordigt een 2,7% hogere waarde dan de waarde van het dividend in contanten.

Het dividend in contanten is EUR 0,50 per gewoon aandeel van EUR 1,00 nominaal en wordt evenals het dividend in aandelen vanaf woensdag 25 mei 2005 betaalbaar gesteld, via de instelling bij wie de aandelen in administratie zijn.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. is een wereldwijd opererende onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemieproducten en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 72 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 20 miljoen cbm in 29 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.