Politie Zeeland


---


W-2794-2005 Graffiti-spuiters overlopen, Middelburg

Vanmiddag tussen 17.30 en 17.45 uur zijn twee graffiti-spuiters overlopen op een bouwterrein aan de Grote Stern in Middelburg.
Een getuige kwam aanrijden bij het, afgesloten, bouwterrein en zag twee jongens over de hekken klimmen. Eentje kon er vandoor gaan, de ander werd, door de getuige in zijn kladden gegrepen. Hij had juist een spuitbus weggegooid. De jongens hebben, over een lengte van enkele meters, een nieuwe woning aan de Grote Stern beklad. De getuige kon een goed singmalement geven van beide jongens, want, nadat hij aan de jongen kenbaar had gemaakt dat hij de politie ging bellen, kon de jongen alsnog ontsnappen. (Met achterlating van zijn rugzak)
Het signalement van de eerste jongen: Een getint uiterlijk. Hij was ongeveer 15/16 jaar oud, had halflange, zwarte haren en was ongeveer 1.80 meter lang. Hij was in het bezit van een rugzak. De tweede jongen (die de man in eerste instantie aan kon houden) was blond en had stekeltjeshaar. Hij was eveneens 15/16 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij mist een stukje van een van zijn voortanden. De jongen droeg een spijkerbroek en was ook in het bezit van een rugzak. Hij had een enigszins bol gezicht, maar was verder niet dik.
Voor welk bedrag de jongens schade hebben aangericht aan de woning is niet bekend. Mocht het signalement iemand iets zeggen dan wordt hij/zij verzocht contact op te nemen met de politie.


W-2795-2005 Poging diefstal scooter, Middelburg

Op de Winston Churchilllaan in Middelburg is tussen 09.30 uur vanmorgen en 17.10 uur vanmiddag geprobeerd een scooter weg te nemen.
Het slot van de scooter werd vernield. Ook was het zadel van de scooter vernield. De diefstal is niet gelukt, een schadebedrag is niet bekend.


W-2796-2005 Aangehouden wegens drugsbezit, Vlissingen

Vanmiddag rond 16.55 uur is een 18-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs.
Een politieagent zag dat de jongen iets weggooide en ging kijken wat dat was. Het bleek een kleine hoeveelheid harddrugs te zijn. Hierop werd de jongen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De harddrugs zijn in beslag genomen, evenals een identiteitskaart die de jongen bij zich had, maar die niet van hem was. De jongen is ingesloten in het huis van bewaring.


O-2797-2005 Vliegtuig maakt noodlanding in Kats

Omstreeks 16.12 uur vanmiddag viel de motor uit van een eenmotorig vliegtuigje dat onderweg was van Groningen naar Frankrijk.
De piloot, een 47-jarige Duitser uit Hamburg, wilde op de Zuidlangeweg (op een akker) een noodlanding maken. De "remweg" was echter langer dan gepland en hij kwam op een akker aan de Noordlangeweg uit. Tussen beide akkers zat een brede sloot, waar het vliegtuigje doorheen reed. Hierdoor braken beide wielen van het vliegtuig af. Omdat het vliegtuig toen op een vleugel terechtkwam brak deze ook nog af. De oorzaak van de uitvallende motor was, vermoedelijk, een gebroken krukas. De brandweer was uit voorzorg ter plaatse geroepen, zij zijn niet in aktie gekomen. Er heeft geen brandstof gelekt tijdens het ongeval, ook raakte niemand gewond.
Het vliegtuigje betrof een zogenaamde Miles Messenger die in 1947 gebouwd is.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.