Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


20 mei 2005


Wezep - Snelkraak garagebedrijf


Op vrijdag (20-05) vond er rond 01.00 uur een snelkraak plaats bij een garagebedrijf aan de Clematisstraat. De inbrekers vernielden een ruit waarnazij naar binnen zijn geklommen. Binnen werd de ruit van een auto ingeslagen om deze weg te rijden omdat hij voor de roldeur stond. Toen dit niet lukte ging men naar de andere zijde van de hal alwaar een auto (met sleutels) voor een tweede roldeur stond. Deze deur werd van binnenuit geopend waarna de auto uit de hal werd gereden en vervolgens dwars door de omheining werd gestuurd. De auto werd met draaiende motor achtergelaten en men ging opnieuw de bedrijfshal binnen. Ontvreemd werd een donkerblauwe Mercedes type Vito 110 CDI met het kenteken 60-VJ-TS. Bij het verlaten van de hal raakte de Mercedes aan de rechterzijde beschadigd omdat een deurstijl geraakt werd. Ook achtergebleven auto had aanzienlijke schade door eerdergenoemde actie.


Harderwijk - Poging tot oplichting

Een bejaarde inwoonster van Harderwijk werd op woensdag (18-05) op de Alb.Thijmlaan aangesproken door twee mannen van ongeveer 30 jaar in een donkerkleurige auto.
Ze vroegen waar de vrouw woonden en zij gaf haar adres. Op donderdagmiddag (19-05) werd ze gebeld door een onbekende man. Deze vertelde dat er een gaslek in de woning zou zijn en dat moest zsm worden verholpen. De onbekende beller gaf aan, dat de vrouw eerst E 1000,- moest betalen. De vrouw vertrouwde dit gelukkig niet en gaf aan dit eerst te willen bespreken met haar buurman. Ze gaf eveneens aan dat betreffende buurman het incident van de vorige dag had gemeld bij de politie, waarop meteen het telefonisch contact werd verbroken. De politie blijft waarschuwen voor deze oplichterspraktijken.


Epe - Verkeersongeval

Doordat een 20-jarige automobilist uit Epe niet voldoende rechts hield botste hij tegen een geparkeerde auto aan de linkerzijde van de weg. De aanrijding vond plaats op donderdag
(19-05) rond 22.55 uur op de Wisselseweg. Om erger letsel te voorkomen moest de man moest door het ambulancepersoneel en de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij werd met onbekend letsel overgebracht nar het ziekenhuis. Zijn auto werd total loss weggesleept; de geparkeerde auto was zwaar beschadigd.


Putten - Controle hangplekken jeugd

De politie heeft bij een controle van hangplekken op donderdagavond (19-05) aan de Engweg en De Scheg aan vier Puttense jongeren, in de leeftijd van 16-20 jaar, een boete uitgereikt voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. Vervolgens werd op de Heinestraat een aantal jongeren aangetroffen die zich hadden verzameld rond twee auto's. Eén van de aanwezigen, een 21-jarige Puttenaar, gooide een bierflesje weg toen de politie naderde. Toen hem een boete werd aangezegd begon hij zich recalcitrant te gedragen en weigerde in eerste instantie zich te legitimeren. Ten slotte vond hij het nodig om de betreffende politieman in minder fraaie bewoordingen te omschrijven. De Puttenaar werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De man kreeg een boete voor het weggooien van afval op de openbare weg en een boete voor het niet kunnen tonen van een ID-bewijs.


Nunspeet - Verkeersongeval

Een 26-jarige automobiliste uit Uddel raakte gewond bij een aanrijding op de kruising van de Elspeterweg, Stakenbergweg en Nunspeterweg. Het ongeval vond plaats op donderdag
(19-05) rond 17.15 uur. De vrouw gaf dmv de richtingaanwijzer aan rechts af te willen slaan.
Op het moment dat ze besloot toch rechtdoor te rijden kon ze een 53-jarige automobilist uit
Nunspeet niet meer ontwijken. Medewerkers van de ANWB verleenden eerste hulp aan de vrouw, waarna ze ter observatie werd overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's
waren total loss en werden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Hierden - Drankrijder betrapt

Een 27-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op vrijdag (20-05) rond 02.00 uur. De man blies een promillage van 1,6. Zijn rijbewijs werd ingenomen en een proces-verbaal werd opgemaakt.


Nunspeet - Winkeldiefstal

Een 55-jarige Nunspeter werd op donderdag (19-05) rond 17.05 uur aangehouden voor diefstal van etenswaren uit een winkel aan de Harderwijkerweg. De gestolen goederen werden in beslag genomen. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de man heengezonden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --