Ingezonden persbericht


VAN AARTSEN EN 15 EUROPEANEN SPEECHEN OP LEIDSEPLEIN

JOVD manifestatie voor grondwet op Leidseplein

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) houdt vrijdag 20 mei aanstaande een manifestatie voor de Europese Grondwet op het Leidseplein te Den Haag. Deze bijeenkomst vormt de afsluiting van de vijfdaagse toer door Nederland. Naast Landelijk Voorzitter Hans de Backer zal ook Jozias van Aartsen (VVD) speechen voor de Europese grondwet. Het Leidseplein zal daarnaast veranderen in een grote Europese food market.

Jozias van Aartsen zal op de manifestatie speechen om 17:30 uur na een opening van Landelijk Voorzitter Hans de Backer. Na Van Aartsen zullen de 15 jonge europeanen het overnemen en hun pleidooi houden voor de Europese Grondwet. Dit alles wordt omgeven door een grote food market georganiseerd worden. Voorbijgangers zullen de mogelijkheid krijgen om met verschillende Europese culturen kennis te maken. Niet alleen door een gesprek aan te gaan met de Europese gasten, maar ook door specialiteiten te proeven uit Europese keukens. Daarnaast zal men flyers verspreiden, speechen en voorbijgangers de mogelijkheid geven de kansen te ontdekken die de Europese grondwet te bieden heeft. Tevens zal er een professionele DJ aanwezig zijn om het spektakel op te luisteren.

De manifestatie is ter afsluiting van de JOVD campagnetoer deze week. Een toer waarbij de jonge liberalen met vijftien Europese jongeren door Nederland zijn getrokken. Tijdens deze toer hebben zij al vele mensen kunnen overtuigen van de voordelen die de Europese grondwet te bieden heeft. Met flyers, speeches en veel discussie werden vele steden in Nederland bezocht. Maar ook grotere acties zoals het Europees voetbal in Rotterdam en een huis-aan-huis bezoek in Venlo waren een groot succes.

De JOVD heeft op www.zegeensja.nl een weblog bijgehouden deze week met foto's. Tevens staat hier meer informatie over het standpunt van de liberale jongerenorganisatie over de grondwet. Vrijdag komt er een einde aan de vijfdaagse campagnetoer. De JOVD zal echter tot aan 1 juni op diverse plaatsen in het land opduiken met discussies en spectaculaire acties voor de Europese grondwet.


- einde persbericht -

Inlichtingen:

Tim van Letht Campagnevoorlichter 06.46412727

Hans de Backer Landelijk Voorzitter 06.17140552