Ingezonden persbericht

Actiedreiging bij nob decor

HILVERSUM, 20050519 -- Werknemers van NOB Decor eisen, bij monde van haar vakbond FNV KIEM, van de directeur van United Broadcast Facilities Dhr. H. Bout een toezegging over de financiering van een sociaal plan m.b.t. het faillissement. De werknemers hebben een ultimatum gesteld op vrijdag 20 mei om 12.00 uur. Indien dan niet aan de eisen van de werknemers tegemoet gekomen wordt geen enkele vorm van actie uitgesloten.


Tijdens een personeelsvergadering 17 mei jl. over het faillissement van NOB Decor, hebben de werknemers hun eis uitgesproken dat UBF alles in het werk zal stellen om de sociale gevolgen van het faillissement m.b.t. de werkgelegenheid, de arbeidsvoorwaarden en de dagentegoeden van de NOB Decor werknemers, maximaal te beperken.

De werknemers houden UBF verantwoordelijk voor de sociale gevolgen van het door UBF aangevraagde faillissement en de nadelige positie waarin het personeel na het faillissement is komen, of nog zal komen te verkeren. UBF heeft dit faillissement, slechts negen maanden nadat NOB Decor officieel is overgenomen van de NOB Holding, aangevraagd.

Een belangrijk detail is dat de opgespaarde dagen (dagenberg) van de werknemers destijds een onderdeel van de verkoop waren. FNV KIEM heeft daarom, samen met de OR van NOB Decor, een advocaat in de arm genomen die UBF en NOB Holding zal sommeren en indien nodig dagvaarden in kort geding, om openheid te geven over de voorwaarden en garanties waaronder de verkoop van NOB Decor vorig jaar plaats heeft gevonden. Namens haar leden zal FNV KIEM via de rechter eisen dat dit geld ter beschikking komt voor de werknemers die daar recht op hebben.

Onderstaande is onder embargo t/m vrijdag 20 mei 2005 tot 12.00 uur:
Het ultimatum van de werknemers aan UBF loopt vrijdag 20 mei om 12.00 uur af. Indien er geen financiering van de sociale gevolgen van het faillissement wordt toegezegd door UBF, zullen de werknemers overgaan tot actie. Deze actie bestaat uit demonstratie van het voltallige personeel van NOB Decor. Het startpunt van de demonstratie is bij het laadperron van NOB Decor, vrijdag 20 mei om 13.00 uur op het Mediapark in Hilversum. Om 13.30 zal de stoet zijn aangekomen bij het kantoor van UBF, Naarderweg 16 Hilversum. Alwaar het personeel zijn eisen zal overbrengen aan de directie van UBF en dat begeleiden met ludieke performance waarin decorstukken een grote rol zullen spelen.



Ingezonden persbericht