Ingezonden persbericht

AFRICAN NIGHT bij BUURTGROUP CAPELLE SCHOLLEVAAR met HANS VAN DER EIJK

Breng je eigen djembe of ander instrument mee en jam mee of Dans

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20050401 -- Na lange winterstop houdt Buurtgroep Capelle Schollevaar eindelijk weer een djembé-jam met niemand anders als Hans van der Eijk. Op zaterdag 21 mei 2005 organiseert de Buurtgroep Capelle Schollevaar een African Night in Buurthuis 't Klavier aan de Gong nr. 4 . Aanvang 20.30 uur. Entree ¤ 7,50.


Opnieuw is Hans van der Eijk bereid om de swingende djembé-jam-dans-avonden ouderwets op te swepen. Spelers van verschillende niveaus zullen zich laten meevoeren op de Senegalese en andere afrikaanse ritmes. Hans is nog maar net terug uit Senegal waar hij opnieuw workshops heeft gegeven en genomen.

Wie kent Hans van der Eijk niet van voorheen de percussieband Sandja, die zelfs tussen de Afrikaanse bands op het Afrika Festival in Delft opviel met zijn opzwepende ritmes.Kenners weten dat Hans iedere keer opnieuw weer zorgt voor een bruisende avond.

Buurtgroep Capelle Schollevaar nodigt de bezoekers van deze unieke African Night met Hans van der Eijk uit hun eigen instrument mee te nemen en de avond tot een groot feest te maken.. Iedere aanwezige kan meespelen of meedansen op de uitnodigende klanken van de djembé's en andere instrumenten. Een didgeridoo laat zich goed combineren met het Afrikaanse ritme, net als trompet, shakuhachi (Japanse fluit), wasbord, sambaballen, houten stokken en bellen. De djembé-jam-avonden in Capelle Schollevaar zijn hierom alleen al enig in hun soort in Nederland.


Voor nadere informatie of voorverkoop: Buurtgroep Capelle Schollevaar/Linda Degener,
tel. 010 - 451 1496. per email: degenerlugtenberg@hotmail.com


Uit veiligheidsoverwegingen kunnen er helaas niet meer dan 80 mensen worden toegelaten. Al je erbij wil zijn, kun je kaarten in de voorverkoop halen of bestellen




Ingezonden persbericht