Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 19 mei 2005

Speelland en Safaripark Beekse Bergen organiseren Jantje Beton Roefeldag

Voorbereiding op een actieve deelname aan de samenleving

Jantje Beton wil kinderen en jongeren in achterstand meer kansen bieden om zo te voorkomen dat zij uit de samenleving vallen. Als professioneel concern met attractieparken, vakantieparken en beurzen- en evenementen ondersteunt Libéma dit werk van harte op allerlei verschillende manieren. Op de Jantje Beton Roefeldag, zaterdag 21 mei, mogen ongeveer 60 kinderen een dagje roefelen bij Speelland en Safaripark Beekse Bergen. Tijdens deze dag oriënteren de kinderen zich op een leuke baan in de toekomst en bekijken op een actieve en speelse manier wat ze later allemaal zouden kunnen worden. Libéma laat juist die kinderen roefelen die het meest kwetsbaar zijn in onze samenleving. Dat zijn kinderen die bijvoorbeeld leven in achterstandswijken of opgroeien in armoede.

Snuffelen en ontdekken
De naam Roefeldag komt van het Belgische woord roefelen dat snuffelen of ontdekken betekent. Ieder jaar gaan in 150 Nederlandse gemeenten ongeveer 300.000 kinderen (van 8 tot 12 jaar) op stap bij meer dan 4000 bedrijven en instellingen. De Jantje Beton Roefeldag biedt kinderen tal van positieve ervaringen die in hun latere beroepskeuze een stimulerende rol kunnen spelen. De kinderen denken niet alleen na over wat ze later willen worden, maar mogen het tijdens de Jantje Beton Roefeldag ook echt uitproberen. Het gaat daarbij om alle kinderen in Nederland, maar specifiek om diegenen die wat minder makkelijk in aanraking komen met het arbeidsleven. Bijvoorbeeld doordat hun ouders werkloos zijn. Normaal gesproken organiseert een vrijwilligerscomité deze dagen en werft daarvoor bedrijven. Nu was het eens andersom en nam Beekse Bergen zelf het initiatief.

Feestelijke opening van het Roefelseizoen
De feestelijke start van het Roefelseizoen vindt, zaterdag 21 mei, om 10.00 uur plaats op Speelland Beekse Bergen én Safaripark Beekse Bergen. De kinderen worden feestelijk ontvangen en krijgen een korte introductie over hoe deze spannende dag gaat verlopen. Tijdens deze Jantje Beton roefeldag nemen kinderen een kijkje bij de verschillende beroepen van Speelland en Safaripark Beekse Bergen. Van dierenverzorger tot schoonmaker, van directeur tot assistent kassa.

Roefelen op Speelland en Safaripark Beekse Bergen
Na de officiële opening van het Roefelseizoen kan het echte roefelen beginnen. De helft van de kinderen blijft op Speelland Beekse Bergen en de andere kinderen vertrekken met de safaribus naar Safaripark Beekse Bergen. Op Speelland Beekse Bergen ervaren kinderen hoe het is om medewerker van een attractie te zijn. Natuurlijk mag plezier niet ontbreken. De kinderen mogen de attracties ook zelf uitproberen. Tot slot krijgen de kinderen een rondvaart over het meer zodat ze Vakantiepark Beekse Bergen kunnen bewonderen. Op Safaripark Beekse Bergen krijgen de kinderen eerst een rondleiding. De safarigids vertelt over de dierverzorging en laat allerlei spullen zien die afkomstig zijn van de dieren. Na de rondleiding wordt het pas écht spannend. De kinderen gaan verdeeld over 2 groepen een kijkje nemen achter de schermen in de neushoorn- en de olifantenverblijven.

Afsluiting van de Roefeldag
Na een middag snuffelen en ontdekken keren alle kinderen terug naar Speelland Beekse Bergen. Hier worden zij getrakteerd op heerlijke frietjes. Voor de kinderen bestaat de mogelijkheid om zich uit te leven op één van de vele attracties voordat ze écht in de grote-mensen-wereld stappen.

Een dagje Afrika en volop speelplezier
In Safaripark Beekse Bergen maken bezoekers in één dag kennis met diverse Afrikaanse diersoorten. Ze komen oog in oog te staan met leeuwen, zebra's, gnoe's, giraffen, jachtluipaarden en neushoorns. Deze dieren leven op grote vlaktes met meerdere soorten tezamen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een reis door het grootste dierenpark van de Benelux te maken. Neemt men de safaribus of safariboot, dan vertelt de gids de meest actuele informatie over de dieren. Echt avontuurlijk is de wandelsafari. Hier lopen bezoekers over een Afrikaanse savanne en ontmoeten zij bijvoorbeeld de grootste olifant van Europa, Calimero. Het is ook mogelijk om met de eigen auto op safari te gaan. Speelland Beekse Bergen biedt een dag vol speelplezier voor kinderen tot 12 jaar. Zij vinden hier een grote speeltuin en enorm veel attracties. Bij mooi weer kan er heerlijk gezwommen worden in het grote meer. Bovendien wordt er een scala aan evenementen georganiseerd. Kinderen vinden er verschillende schommels in Schommelland maar ook de Sahara-buggybaan en de Ballenberg. In het Verkeersland halen kinderen hun rijbewijs. Bij warm weer zorgen de verschillende waterattracties voor extra plezier.

Voor meer informatie kan men bellen met Speelland of Safaripark Beekse Bergen tel: 0900-2335732 (EUR 0,15 p.m.)of kijken op internet: www.speelland.nl of www.safaripark.nl

Speelland en Safaripark Beekse Bergen zijn onderdeel van Libéma.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht