Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

nostalgie in amsterdam

Theater tuschinski en hotel de l'europe bieden exclusief filmarrangement

Amsterdam, april 2005. Nostalgie is op zondag 22 mei het sleutelwoord in de beroemde filmtempel Tuschinski en het klassieke Hotel de l'Europe in Amsterdam. Samen organiseren deze twee toplocaties een nostalgische VIP filmochtend waarbij de klassieker 'The Third Man' uit 1949 wordt vertoond, gevolgd door een vorstelijke High Tea in Hotel de l'Europe. Vervlogen tijden herleven!

Film noir
De Engelse klassieker 'The Third Man' staat bekend als de beste Britse film van de twintigste eeuw. Carol Reeds' meesterwerk uit 1949 is een ware film noir die zich afspeelt in het Wenen van 1945, verdeeld in vijf door de geallieerden bezette zones; op straat bloeit de zwarte markt. In deze onheilspellende sfeer arriveert de Amerikaanse pulpschrijver Holly Martins (Joseph Cotten) om zijn jeugdvriend Harry Lime (Orson Welles) te bezoeken, die betrokken is geraakt in dubieuze zaken. De film, die beroemd werd door de scènes in de Weense stadsriolen en in het reuzenrad, won vele onderscheidingen, waaronder een oscar. Na een uitgebreide restauratie wordt de film nu opnieuw uitgebracht.

Champagne, VIP balkon, pianomuziek
Het programma start om 10.00 uur in Tuschinski met een glas champagne in de exclusieve VIP ruimte van het theater. De film start om 10:30 en wordt bekeken vanaf de beste plaatsen van de zaal op het eerste balkon. Na de voorstelling en een korte wandeling naar Hotel de l'Europe kan worden genoten van een uitgebreide High Tea, bestaande uit een keur van heerlijke theesoorten, hartigheden en verleidelijke patisserie. Onder begeleiding van live pianomuziek en het fraaie uitzicht over de Amstel kan rustig worden nagepraat over de film.

Boeken en reserveren
Dit onvergetelijke filmarrangement is te boeken voor 32,50 euro per persoon. Reserveer nu bij Jacqueline Grätz van Hotel de l'Europe via 020 53 11 603.

Het fameuze theater Tuschinski in Amsterdam - al ruim 75 jaar een begrip in de filmwereld - is in 1911 opgericht door Abraham Tuschinski en opende haar deuren op 28 oktober 1921. Het theater bestaat uit 6 prachtige zalen geschikt voor onder andere filmevenementen, congressen, feesten, modeshows, concerten, televisieopnames en fotosessies. Tuschinski is onderdeel van het Franse Pathé. Zie ook www.tuschinski.nl.