Gemeente Heerhugowaard


Bijeenkomst allochtone vrouwen

Op 22 mei wordt er voor alle allochtone vrouwen in Heerhugowaard een informatiebijeenkomst gehouden.

Allochtone vrouwen

Op 22 mei wordt er voor alle allochtone vrouwen in Heerhugowaard een informatiebijeenkomst gehouden in de Jeroen Boschschool, Berckheidelaan 4. De bijeenkomst is een initiatief van de werkgroep Allochtone vrouwen die bestaat uit Fatima Ajouaau, Nayle Usan en een aantal medewerkers van de gemeente.

Het doel van de werkgroep is buitenlandse vrouwen meer bij de maatschappij te betrekken.

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie verstrekt over de werkzaamheden van de werkgroep Allochtone vrouwen. Tevens is het de bedoeling dat de vrouwen aangeven aan welke activiteiten ze behoefte hebben.

Activiteiten
De vrouwen hebben voorlopig een eigen ruimte in de Jeroen Boschschool. Daar kunnen activiteiten worden ontwikkeld. Gedacht wordt onder andere aan een cursus Nederlands, een computercursus, huiswerkbegeleiding, voorlichtingsbijeenkomsten over onderwerpen als gezondheid en opvoeding en excursies om de algemene ontwikkeling te vergroten. Daarnaast wordt er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ook allochtone vrouwen zwemles kunnen krijgen in de Waardergolf.

Faciliteiten
In de ruimte zijn echter nog geen faciliteiten. Spullen als tafels, stoelen, computers, een koelkast, een gasfornuis, een waterkoker, een koffiezetapparaat, et cetera, zijn van harte welkom. Als iemand spullen over heeft, kan contact worden opgenomen met Nayle Usan, tel. 5713646.

11-5-2005

naar boven