Gemeente Hoorn


Verkeersmaatregelen Marathon Hoorn en Showband Parade

Persbericht d.d.: 19 mei 2005

Op zondag 22 mei vinden de Hoornse Marathon en de Piet Has Parade plaats. Beide evenementen hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van de binnenstad van Hoorn.

Marathon Hoorn
De lopers starten bij de sportschool op de Draafsingel en verlaten de stad via de Draafsingel en de Schellinkhouterdijk. Zij komen ook via de Schellinkhouterdijk terug in de stad en gaan dan via Kleine en Grote Oost naar de finish op de Roode Steen. Van 9:30 tot 11:30 uur is de Draafsingel tussen de Koepoortsweg en de Oosterpoortbrug afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Van 11:30 tot 18:00 uur zijn het Grote Oost en de Roode Steen afgesloten. Verkeer op de Willemsweg wordt met behulp van borden en verkeersregelaars naar de Draafsingel geleid. Het blijft mogelijk via het Kleine Oost de binnenstad in en uit te rijden; verkeersregelaars zullen daar voor begeleiding zorgen, aangezien de lopers ook gebruik maken van de rijbaan.

Piet Has Showband Parade
Mars en defilé vinden plaats tussen 12:00 en 18:00 uur. De route van de mars: Kerkstraat, Nieuwstraat, Gouw, Turfhaven, Veemarkt, Noorderstraat, Achter de Vest. De route van het defilé: Dal, Gedempte Turfhaven, Gouw, Nieuwstraat, Lange Kerkstraat, Grote Noord, Breed, Gedempte Turfhaven, Onder de Boompjes. In de genoemde straten moet het verkeer rekening houden met enige vertraging.

---