Politie Drenthe

Zondag

Assen 22-05-2005

Zes gewonden bij aanrijding
SCHOONOORD - Zaterdagavond keerde een 19-jarige vrouw uit Odoornerveen met haar auto op de Slenerweg, nabij de brug. Een naderende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Baflo, reed met hoge snelheid over dezelfde weg en botste volop in de flank van de kerende auto. De vrouw, met vier passagiers in haar auto, botste hierdoor tegen een woning, de andere bestuurder botste tegen een andere auto. Het gevolg was zes gewonden en drie zeer beschadigde auto's. Vier gewonden werden naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht, twee naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De gewonde passagiers zijn 17, 18 (2) en 19 jaar en komen uit Assen, Ezinge en Rolde.(05-142313)

Ongeval met letsel
ROLDE - Zondagmorgen reed een 55-jarige vrouw uit Zuidlaren met haar auto over de Zuides. Op de kruising met de Grote Brink verleende zij geen voorrang aan een naderende automobilist waardoor een aanrijding ontstond. Zij liep licht armletsel op. De aanvankelijk gealarmeerde traumaheli hoefde niet te landen omdat het letsel meeviel. (05-142413)

Dodelijk verkeersongeval
EMMER COMPASCUUM - In de nacht van zaterdag op zondag trof een voorbijganger een autowrak aan dat tegen een boom stond en waar de bestuurder nog in zat. De 20-jarige bestuurder uit Emmer Compascuum bleek te zijn overleden. Sporen wezen uit dat de bestuurder kort voor een bocht in de berm terecht was gekomen en daarna tegen een boom gebotst. (05-142379)

Alcoholcontrole in gemeente Tynaarlo
TYNAARLO - Van zaterdagavond 18.00 uur tot zondagmorgen 07.00 uur werd door een team van 18 agenten alcoholcontroles gehouden waarbij met name de toegangwegen naar het industrieterrein aan de Legroweg te Eelde in de gaten werden gehouden. Er werden 1068 blaastesten afgenomen waarbij 7 bestuurders teveel alcohol gedronken hadden. Het daarbij aangetroffen alcoholpromillage varieerde van 0,6 tot 1,1. (05-142327)

Danceparty Flowerdome
EELDE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met zo'n veertig medewerkers, inclusief de alcoholcontroles, toezicht gehouden op de openbare orde rond het dansfestijn. Samen met de organisatie van het festijn en een particuliere veiligheidsorganisatie was er voldoende toezicht en had het evenement een goed verloop. De sfeer onder de naar schatting 1600 personen was goed. De inzet van een drugshond was niet overbodig omdat bij 10 personen kleine gebruikershoeveelheden speed en/of XTC werd aangetroffen. Zes personen kregen hiervoor een bekeuring. Er werd een 31-jarige man uit Eelde aangehouden die grotere hoeveelheden bij zich had, onder meer in zijn auto. Er werden zo'n duizend XTC-pillen aangetroffen en een kleine hoeveelheid cocaïne. Later in de nacht werden drie personen aangehouden, een 32-jarige en een 29-jarige man uit Hoogezand en een 27-jarige vrouw uit Aduard. Zij hadden spullen gehaald uit de woning van de eerder aangehouden man, kennelijk om te zorgen dat die uit handen van de politie bleven. Het ging hier om illegale sigaretten en ook een onbekende hoeveelheid pillen. (05-142382)

Man voldoet niet aan vordering politie
MEPPEL - Een 31-jarige man uit Meppel werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan het Prinsenplein. De man weigerde zich van die plaats te verwijderen, ook nadat agenten dat van hem gevorderd hadden. De man wilde bij een horecagelegenheid naar binnen maar de toegang werd hem door de portier geweigerd. Volgens de portier omdat de man dronken was. De aangehouden man bleek ook nog een boete te moeten betalen van 162 en dat bedrag werd door de agenten geïnd. (05-142364)

Agenten houden doorrijder aan
MEPPEL - In de vroege zondagochtend werd door een automobilist aan de Ir C F Bekinkbaan een verkeersbord geraakt nadat hij in de struiken was gereden. Hierna reed de bestuurde weg. Een getuige zag dit en meldde dit aan de politie. Agenten troffen even later op de A32 de betrokken bestuurder aan. De 59-jarige man uit Steenwijk bekende dat hij in de struiken terecht was gekomen en een paaltje had geraakt maar hij dacht dat er geen schade was. Een blaastest leverde een alcoholpromillage op van 1,6. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. (05-142405)

Politie houdt vrouw aan
EELDE - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een 31-jarige vrouw uit Groningen fietsen. Zij had daarbij ook nog een andere fiets aan de hand. In de fietstas werd een boormachine aangetroffen. Zij kon zich niet legitimeren en had geen verklaring over de herkomst van de fietsen en de boormachine. Zij werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. (05-142400)

Surveillerende agenten betrappen dieven op heterdaad COEVORDEN - Zaterdagavond werden twee mannen uit Enschede aangehouden. Zij hadden bij een bedrijf aan de Printer een voortent weggenomen en andere campingartikelen. Surveillerende agenten betrapten de mannen op de N34 toen zij de gestolen spullen naar hun auto droegen. In de auto van de mannen werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De mannen van 48 en 61 jaar zijn ingesloten voor verder onderzoek. (05-142314)

Knaap voldoet niet aan vordering politie
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 18-jarige knaap uit Hoogeveen aangehouden. Hij weigerde te voldoen aan de vordering van agenten om zich te verwijderen uit het park voor het bejaardenhuis aan de van Limburg Stirumstraat. De knaap maakte deel uit van een grote groep die eerder al door de agenten uit het centrum van Hoogeveen verwijderd was wegens het veroorzaken van overlast. Hij kreeg een transactie aangeboden van 200,-.(05-142388)

Scheurende scooter
EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 18-jarige knaap aangehouden. Agenten zagen hem op een scooter over het voetgangersgebied van de Hoofdstraat scheuren. Nadat een eerste blaastest voor hem negatief uitviel weigerde hij mee te gaan. Onder dwang werd hij naar het politiebureau overgebracht waar een alcoholpromillage van ruim 1 werd vastgesteld. (05-142376)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.