Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Heteren - beschonken Heterenaar aangehouden na botsingen
Publicatiedatum: 22-05-2005

De politie heeft zaterdagmiddag een 34-jarige Heterenaar aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het doorrijden na twee aanrijdingen. De buurman van de Heterenaar zag de man rond vijf uur in zijn auto stappen en wegrijden. Daarbij zou hij zowel de auto van zijn buurman als een andere auto van een buurtbewoner hebben aangereden waarbij schade ontstond. Na de aanrijdingen reed de Heterenaar door. Toen de man even later terugkwam sprak de buurman hem aan op zijn rijgedrag en waarschuwde de politie. Bij aankomst van de agenten was de Heterenaar zijn woning binnen gegaan. Toen de agenten hem daar wilden aanspreken roken zij alcohol, waarop zij de man wilden aanhouden. De man weigerde echter met de agenten mee te gaan en verzette zich tegen zijn aanhouding. Met behulp van pepperspray kon de Heterenaar overmeesterd worden. In het politiebureau bleef de man zich verzetten tegen onder meer het ademonderzoek, waarna hij is ingesloten. De man moet nog over de voorvallen worden verhoord. Zijn rijbewijs is intussen ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Bemmel - rijbewijzen ingevorderd na te hard rijden
Publicatiedatum: 22-05-2005

Twee bestuurders zijn het afgelopen weekend hun rijbewijs kwijt geraakt nadat ze door de politie waren betrapt op forse snelheidsovertredingen. In Elst zagen agenten zaterdag op de A325 tussen Nijmegen en Arnhem een auto hard aankomen zetten. De auto haalde de - onopvallende - politieauto in waarop de agenten besloten de achtervolging in te zetten. De bestuurder bleek een 28-jarige Nijmegenaar te zijn en was geklokt met een gemiddelde snelheid van 197 km/u, terwijl hij maximaal 120 had mogen rijden. De man kreeg een proces-verbaal en moest het rijbewijs inleveren. Hetzelfde overkwam zaterdag een 38-jarige Bemmelse motorrijder. De man was op het knooppunt Ressen bij zijn woonplaats betrapt terwijl hij ruim 100 km/u reed. Op het knooppunt Ressen mag niet harder gereden worden dan 50.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Valburg - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 22-05-2005

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn zaterdag bij snelheidscontroles in Elst en Valburg 52 hardrijders gesnapt. Het VHT controleerde tussen 13.50 en 14.45 uur ruim 6000 passanten op snelheid op de Tielsestraat in Valburg. Hier bleken twee bestuurders de snelheidslimiet genegeerd te hebben. Op de Rijksweg Zuid in Elst werden 50 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde daar tussen 16.00 en 17.15 uur ruim 9800 passanten. Hoogste snelheid daarbij was 81 km/u terwijl op deze weg maximaal 50 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---