Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 22 mei 2005

Politie stimuleert Veilig Uitgaan tijdens Jazzweekend

BERGEN OP ZOOM: Mede vanwege de verwachte drukte door het Jazzweekend was de politie in de nacht van zaterdag op zondag met 11 politiemensen en een politiehond op de been in de binnestad van Bergen op Zoom. Het was daadwerkelijk druk in de stad, maar het publiek gedroeg zich netjes en wist op deze manier zowel de goede sfeer als de openbare orde te handhaven. De politie heeft 16 bekeuringen uitgedeeld, waarvan
1x voor wildplassen en 10x voor foutief parkeren.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond omstreeks 20.00 uur ontdekte een bewoonster van de PC Hooftstraat dat iemand in de loop van de middag tijdens haar afwezigheid bij haar had ingebroken en een computer had weten buit te maken. Vermoedelijk is de dader de woning binnengekomen door middel van hengelen: de voordeur was niet afgesloten met behulp van het nachtslot. De politie heeft aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een woning aan de Pastoor Jutenlaan. Toen de bewoonster zondagmorgen beneden kwam zag zij dat er een ruit aan de achterzijde van haar woning was ingeslagen. Hoewel de draaiconstructie van het raam goed beveiligd was, wist de dader vermoedelijk toegang tot de woning te krijgen door een ruit in te slaan. Uit de woning werd een tweetal portemonnees gestolen, die op tafel lagen. De gezamenlijke inhoud bedroeg zon 20 euro.

Vernieling autos

BERGEN OP ZOOM: Drie bewoners van de Meeussenstraat hebben zondag aangifte bij de politie gedaan van vernieling van hun auto. Gedurende de afgelopen nacht werden diepe krassen in de autos aangebracht. Daarnaast werd een spiegel van een van de voertuigen vernield. Aan de Melanendreef onderging een auto hetzelfde lot. Ook de eigenares van dit voertuig heeft aangifte bij de politie gedaan.

Dronken joyrider ramt 3 personenautos

OSSENDRECHT: Hoewel hij zondagmiddag weer door de politie op vrije voeten is gesteld, zal een 24-jarige man uit Bergen op Zoom voorlopig nog wel de nodige kopzorgen hebben. In de nacht van zaterdag op zondag passeerde hij kort na middernacht met grote snelheid een politieauto, die hierop besloot de bestuurder te achtervolgen en tot stoppen te dwingen. De man wist echter van geen stoppen en gaf steeds meer gas. Op het Hoefke vond uiteindelijk een aanrijding plaats, waarbij zowel de auto die door de 24-jarige werd bestuurd als drie geparkeerde autos zwaar beschadigd raakten. De 24-jarige bestuurder bleek 625 ug/l te blazen, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. De man bleek de auto bovendien zonder toestemming van de eigenaar te hebben meegenomen. Volgens de verklaring van de eigenaar van de auto een kennis van de verdachte had de verdachte de sleutels van de auto gevraagd om zijn jas in de auto te mogen leggen. De verdachte werd door de politie aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie bekeurt 36 weggebruikers bij snelheidscontrole

PUTTE: Zaterdagmiddag werd tussen 14.00 en 16.00 uur aan de Antwerpsestraat van 1055 weggebruikers de snelheid gecontroleerd. Ter plaatse van de wegversmalling geldt een maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. In totaal hielden 36 weggebruikers zich niet aan deze limiet, hetgeen hen op een bon komt te staan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.

Groepje jongeren zorgt voor onrust bij horecagelegenheid

STAMPERSGAT: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van bedreigingen, die in de nacht van zaterdag op zondag geuit zouden zijn door vier of vijf jongeren, die een horecagelegenheid in Stampersgat bezochten. Toen de politie zondagmorgen omstreeks 1.00 uur ter plaatse kwam, waren de boosdoeners al verdwenen. Ze konden op dat moment ook niet meer worden achterhaald. Uit getuigenverklaringen bleek dat de vier onder meer door middel van racistische uitingen hadden lopen provoceren en bovendien een dreigende houding hadden aangenomen ten opzichte van beveiligingspersoneel. Deze zijn door de politie uitgenodigd om aangifte te komen doen.

Vrouw (31) gewond na frontale aanrijding

SPRUNDEL: In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 31-jarige vrouw uit Etten-Leur gewond bij een verkeersongeval. Kort na 1.00 uur reed zij over de Vosdonkseweg in de richting van haar woonplaats, toen plotseling een 22-jarige automobilist uit Sint-Willebrord met zijn auto op haar weghelft kwam. Beide automobilisten konden een frontale aanrijding niet meer voorkomen. De 31-jarige vrouww raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer uit haar benarde postitie worden bevrijd. Zij raakte gewond aan haar knie en had bovendien nekklachten. Ze is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda. Zowel haar passagier als de 22-jarige Willebrorder raakte door het ongeval niet gewond. Uit onderzoek door de politie kwam naar voren dat er bij beide weggebruikers geen alcohol of drugs in het spel waren. De
22-jarige man uit Sint Willebrord verklaarde tegenover de politie afgeleid te zijn geweest door zijn autoradio.

Eigenares uitzendbureau zwaar mishandeld

ROOSENDAAL: Een 22-jarige vrouw uit Bergen op Zoom deed vrijdag bij de politie aangifte van zware mishandeling. De vrouw was vrijdag aan het einde van de middag in gesprek met een aantal klanten van haar uitzendbureau, toen er een echtpaar binnenkwam, waarvan de vrouw tot
2004 voor haar gewerkt had. De ex-werkneemster stapte direct op de
22-jarige vrouw af, greep haar hardhandig bij de keel en duwde haar met bureaustoel en al op de grond. Hierna is zij door het echtpaar onder meer met haar gelaat hard tegen haar bureau aangeslagen en met de bureaustoel op haar rug geslagen. Gelukkig wist een uitzendkracht tussen beiden te komen en erger te voorkomen. Het echtpaar heeft het uitzendbureau vervolgens verlaten. De politie heeft de zaak in behandeling genomen.

Winkeldievegge betrapt

ROOSENDAAL: Zaterdag omstreeks 14.30 uur werd een 26-jarige vrouw uit Rucphen door personeel van een winkel aan de Tussen-de-Markten betrapt toen zij, in aanwezigheid van haar twee kinderen van 4 en 9 jaar oud, proletarisch aan het winkelen was. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm bij de detectiepoortjes af en bleek de vrouw voor ruim 90 euro aan goederen te hebben willen stelen. De vrouw werd overgedragen aan de politie, waarna bleek dat zij voorafgaand aan de diefstal ook al diverse goederen uit een warenhuis had ontvreemd. De waarde van deze goederen is nog niet bekend, omdat van deze diefstal nog geen aangifte is opgenomen. De verdachte mocht, met een dagvaarding op zak om zich tegenover de rechter voor haar gedrag te verantwoorden, huiswaarts keren.

Auteur: Manon Ostendorf