Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (22/05)

TILBURG, 22 mei 2005

Arrestaties na geweld

TILBURG: De Tilburgse politie arresteerde op zaterdagavond 21 april vier Tilburgers na een vechtpartij in het Callandhof. Het gaat om een
51-jarige man, een 22-jarige man, 28-jarige en een 41-jarige man, allemaal afkomstig uit Tilburg. De politie kreeg rond 23.30 uur de melding van de vechtpartij, waarbij ook met een vuurwapen gedreigd zou zijn. Bij aankomst was er geen sprake meer van vechtende personen. Diverse getuigen meldden dat de 51-jarige Tilburger enkele personen met een vuurwapen had bedreigd, waarna hij een pak slaag had gekregen. Daarbij zou het wapen hem zijn ontfutseld. De 51-jarige verdachte is op dat moment door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Toen de agenten polshoogte ging nemen bij een woning in het Callandhof, vluchtte er vanuit die woning een 22-jarige Tilburger weg. Tijdens zijn vlucht gooide hij een voorwerp in de struiken. De politie achtervolgde de man en rekende hem in. Even later werden er op aanwijzingen van getuigen nog twee verdachten opgepakt (28 en 41 jaar oud). Bij een zoekactie naar het onbekende voorwerp, werd een vuurwapen in de struiken gevonden. Het wapen is in beslag genomen. Alle verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

TILBURG: Drie verdachten werden door de politie opgepakt na een vechtpartij op de Heuvel. Dat gebeurde op zondag 22 april rond 04.30 nadat een groep van 6 tot 8 personen met elkaar slaags geraakt was. Agenten scheidden de vechtersbazen, waarbij twee 20-jarige mannen zijn gearresteerd. Deze mannen zijn afkomstig uit Goirle en Tilburg. De derde verdachte is een 22-jarige man uit Amsterdam. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging Over de toedracht en het motief van de vechtpartij is op dit moment nog niets bekend.

Bekeuring voor belediging agenten

TILBURG: Een 18-jarige Tilburgse kreeg een bekeuring omdat zij twee agenten beledigde. De twee dienders spraken een groep jeugd aan man over het achterlaten van troep en de vele sigarettenpeuken op het Stuivesantplein. De vrouw gooide voor de ogen van de agenten demonstratief nog een sigarettenpeuk op de grond, waarbij ze aangaf dat ze zelf wel uitmaakte wat ze wel en niet deed. Toen ze hiervoor op de bon geslingerd werd, schold ze de agenten uit. Ze moest mee naar het politiebureau waar ze een tweede bekeuring kreeg.

Politie onderzoekt overval op café

TILBURG: Op zaterdag 21 mei kreeg de politie rond 23.50 uur de melding dat een café in de Pater Dondersstraat overvallen was. Op het moment van de overval was de uitbater met nog drie personen in de gelegenheid aanwezig. Op een gegeven moment kwamen er meerdere personen binnen, waarvan er enkele gewapend waren met een vuurwapen. De daders gingen er vandoor met de auto van een van de klanten. Het gaat om een champagnekleurige Opel Omega. Verder maakten de overvallen o.a. geld en sieraden buit. Op aanwijzing van een van de getuigen arresteerde de politie een 16-jarige jongen. Hij bevond zich kort na de overval in de directe omgeving van het café. Een van de getuigen meende hem als dader te herkennen. Dat bleek echter niet het geval te zijn, waarna de minderjarige direct weer in vrijheid is gesteld. De districtsrecherche van de Tilburgse politie heeft de zaak in onderzoek. In het belang van het opsporingsonderzoek doet de politie op dit moment geen verdere mededelingen over deze zaak.

Beschonken tegen een lantaarnpaal

TILBURG: Een 20-jarige automobilist is op zondag 22 mei gearresteerd nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte. De politie kreeg rond 00.20 uur de melding van een verkeersongeval aan de Enschotsestraat, waarbij de inzittende van de betrokken auto waren uitgestapt en weggelopen. Ter plaatse vond de politie een personenauto, die vermoedelijk met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal was gereden. De auto was daarbij total-loss geraakt. Enige tijd later kwam de bestuurder zich melden bij de politie. Hij was onder invloed van alcohol en moest een ademanalyse ondergaan. Dat leverde een uitslag van 370 ug/l op, terwijl 220 ug/l de maximum toegestane waarde is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is om 01.35 uur weer in vrijheid gesteld.

Winkeldieven op heterdaad opgepakt

TILBURG: De politie arresteerde op zaterdagmiddag 21 mei 2005 twee professionele winkeldieven. Het duo was door het winkelpersoneel op heterdaad betrapt bij een diefstal bij een bedrijf aan de Hestiastraat. Ze probeerden daar gereedschap weg te nemen voor een totaal bedrag van 346,-. Ze maakten daarbij gebruik van een geprepareerde tas om een eventueel elektronisch beveiligingssysteem te kunnen omzeilen. Ook in hun auto vond de politie nog een geprepareerde tas. Het gaat om een 26-jarige man, woonachtig Etten-Leur. Zijn mededader is een 24-jarige vrouw, woonachtig in Enschede. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Automobilist zorgt voor commotie op wielerparcours

HILVARENBEEK: Een 41-jarige man uit Tilburg is op zaterdag 21 mei door de politie gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag. De man was rond 21.10 uur in zijn auto een afgesloten wielerparcours opgereden. Daarbij moesten twee mensen opzij springen om niet geraakt te worden. De automobilist reageerde niet op de reacties en tekens die hij kreeg van de dienstdoende verkeersbegeleiders. De wielrenners moesten vervolgens vol in de remmen om aanrijdingen te voorkomen. Hij is door de politie aangehouden. Van de man is een bloedproef afgenomen omdat hij onder invloed van alcohol was. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op en vorderde meteen zijn rijbewijs in.

Politie onderzoekt berovingen

TILBURG: Op zaterdag 21 mei is rond 18.30 uur een 17-jarige jongen uit Berkel-Enschot beroofd van zijn scooter. Dat gebeurde door nog twee onbekende daders aan de Lovense Kanaaldijk. Het slachtoffer moest voor zijn belagers afremmen toen hij over het fietspad reed. Een van de daders greep hem vast, waardoor hij ten val kwam. Een passerende automobilist zag het gebeuren en zette de achtervolging in op de daders. Hij moest zijn actie staken toen hij op een aantal paaltjes stuitte die zijn weg versperde. De gestolen scooter betreft een zwarte Gilera Runner, voorzien van het verzekeringsplaatje XRS-551. De politie heeft een aangifte opgenomen en de scooter als gestolen voertuig gesignaleerd.

TILBURG: In de daaropvolgende nacht vond ook een beroving plaats aan de Telexstraat. Dat gebeurde rond 00.45 uur. Een man uit Amsterdam reed in zijn auto over de Telexstraat, toen een voor hem rijdende zwarte Volkswagen Golf plotseling stopte. Er stapten twee mannen uit de auto. Het slachtoffer was in de veronderstelling dat ze hem iets wilden vragen. Een van de daders sloeg echter een ruitje van de auto kapot en griste een tasje weg. Het duo stapte vervolgens weer in de eigen auto en reden weg in de richting van de Spoorlaan.

Auteur: Jeroen Steenmeijer