Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/05)

OOSTERHOUT NB, 22 mei 2005

Amokmaker opgepakt

WAALWIJK: Een 42-jarige man uit Waalwijk is op zaterdagavond 21 mei
2005 door de politie opgepakt omdat hij niet voldeed aan een bevel om te vertrekken. Dat gebeurde rond 22.45 uur aan het Hoogeinde. De man was dronken en maakte stennis in een horecagelegenheid. Hij weigerde te vertrekken toen de uitbater daarop aandrong. Politieagenten hebben de man vervolgens naar buiten begeleid. Op de openbare weg begon hij opnieuw problemen te maken. Om openbare ordeverstoringen te voorkomen kreeg hij het bevel om zich te verwijderen. Toen hij opnieuw weigerde om weg te gaan bij het café, werd hij gearresteerd. In het politiebureau is hij verhoord. Na het opmaken van het proces-verbaal is de man in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt inbraken

MADE: Tussen zaterdag 21 mei 2005, 20.30 uur en zondag 22 mei 2005,
03.10 uur werd er ingebroken in een woning / annex winkel aan de Adelstraat. De gehele woning en winkel werden doorzocht, waarbij een geldbedrag werd meegenomen door de nog onbekende daders. De technische recherche vermoedt dat de voordeur via de brievenbus is opgehengeld. Het is echter ook mogelijk dat de inbreker een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot heeft gestoken. Op die manier is het mogelijk om de schoot terug te drukken, waardoor de deur open gaat. Beide inbraakmethoden zijn overigens vrij eenvoudig te voorkomen door de deur altijd op het nachtslot te draaien.

WAALWIJK: Twee kassalades verdwenen bij een inbraak in een fitnesscentrum aan de Eerste Zeine. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen zaterdag 21 mei 16.30 uur en zondag 22 mei 09.00 uur. De dader moest eerst vanaf de openbare weg over een hek klimmen. Daarna sloeg hij een raam aan de zijkant van het pand kapot om binnen te komen.

Brand in keet

VEEN: Op zondag 22 mei ontstond rond 03.30 uur brand in een werkkeet van een schildersbedrijf. Deze keet stond geplaatst op de Hardenbergh en in de keet waren meerdere gasflessen aanwezig met een onbekende inhoud. In verband met mogelijk explosiegevaar sloot de politie op verzoek van de brandweer de Hardenbergh aan beide kanten af. Er was veel rookontwikkeling maar volgens brandweer bestond er geen acuut gevaar voor de volksgezondheid. Door de aanwezige vluchtige stoffen (tinner en andere oplosmiddelen) ontstonden er met vlagen grote steekvlammen. De brandweer bluste het vuur zonder dat er glasflessen explodeerden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van deze brand.

Proces-verbaal voor bezit van honkbalknuppel

KAATSHEUVEL: Op zondag 22 mei kreeg de politie rond 01.00 uur diverse meldingen over een groep jeugd die overlast veroorzaakte. De groep hield zich op in een tunneltje aan de Duinlaan. Ze bezetten met een auto de rijbaan, waardoor andere weggebruikers geen gebruik van de tunnel konden maken. De groep verwijderde zich op last van de politie. De bestuurster van de bewuste auto, een 22-jarige Kaatsheuvelse, kreeg proces-verbaal. Ze had namelijk een honkbalknuppel in haar bezit. Gezien het tijdstip, de locatie en de omstandigheden waaronder zij de knuppel bij zich had, valt het voorwerp onder de Wet Wapens en Munitie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer