Politie Zeeland


---

W-2835-2005 Aanrijding in Serooskerke (W)
Op de kruising Vrouwenpolderseweg / Kadetweg in Serooskerke vond zondag om 12.40 uur een aanrijding plaats.
Een 32-jarige bestuurder van een bestelauto en een 45-jarige automobiliste, beiden afkomstig uit de gemeente Veere, reden beiden in dezelfde richting over de Vrouwenpolderseweg. Ter hoogte van de kruising gaf de vrouw richting aan naar links. Toen zij voorsorteerde werd zijn aangereden door de 32-jarige bestuurder die haar links inhaalde. Bij de aanrijding raakten beide voertuigen beschadigd.


W-2836-2005 Vernieling aan auto


In de nacht van zaterdag op zondag werden van een auto, geparkeerd aan de Stoppelaarstuin in Middelburg, een remlicht en een richtingaanwijzer vernield.


Het schadebedrag is onbekend.


W-2837-2005 Aanhoudingen in Vlissingen


Zondag om 04.50 uur werden in de Paul Krugerstraat in Vlissingen een 25-jarige Vlissinger en een 26-jarige Middelburger aangehouden.


Ze werden in de Walstraat door de politie gezien waar ze zich baldadig gedroegen. Er werd tegen een gevel en een parkeerautomaat getrapt en op straat geurineerd. Daarna werd gezien dat ze in de Kasteelstraat een tuinbankje wegnamen. De twee werden in de Paul Krugerstraat aangehouden en deden afstand van het bankje. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.


Zondag om 03.03 uur werd op het Bellamypark in Vlissingen een 21-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij een 23-jarige plaatsgenoot een vuistslag in het gezicht had gegeven.


Dit gebeurde na een conflict tussen beiden, eerder die avond in een horecabedrijf op het Bellamypark. De 23-jarige liep enkele bulten op zijn hoofd en letsel aan zijn wang op.


Z-2838-2005 Aanhouding in Clinge

In de 's-Gravenstraat in Clinge werd zaterdag om 22.40 uur een 30-jarige automobilist uit Sint Gilles Waas aangehouden.
De man was, onder invloed van alcohol, in botsing gekomen met een tegenligger, een 26-jarige bestuurder uit Boom (B),die daardoor, tijdens een uitwijkmanoeuvre een geparkeerde auto raakte. De 30-jarige Belg reed nog enkele tientallen meters door en raakte eveneens een geparkeerde auto waarna hij tot stilstand kwam. Hij bleek meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Allevier de auto's raakten beschadigd.


Z-2839-2005 Autmobilist bekeurd

In de Guido Gezellestraat in Terneuzen werd zondag om 17.20 uur een 23-jarige automobilist uit Alveringem (B) bekeurd omdat hij met een, gecorrigeerde, snelheid van 81 km/h over de weg reed.
In de Guido Gezellestraat geldt een maximum snelheid van 50 km/h.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland