Politie Zeeland


---


O-2830-2005 Diefstal uit woning in Goes

Uit een woning aan het Jacob Valckeplein in Goes werden in de nacht van zaterdag op zondag een jas en een portemonnee weggenomen.
In de portemonnee zaten persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's.


W-2831-2005 Alcoholcontrole

Op Walcheren werd tussen zaterdag 19.30 en zondag 05.00 uur alcoholcontrole gehouden.
De controles vonden plaats op de volgende locaties: Middelburg: Veerseweg, Torenweg, Rotterdamsekaai en Leliendaalseweg. Vlissingen: Spuistraat en Coosje Buskenstraat. Oost-Souburg: Ritthemsestraat. Biggekerke: Zoutelandseweg. Serooskerke: Oostkapelseweg.
In totaal werd van 724 personen een blaastest afgenomen. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een rijverbod. In Middelburg betrof het een bestuurder op de Rotterdamsekaai: 2 uur. In Vlissingen in de Spuistraat betroffen het een bromfietser: 7 uur en een automobiliste: 2 uur en een bestuurder in de Coosje Buskenstraat: 5 uur. In de Ritthemsestraat in Oost-Souburg kreeg een automobilist een rijverbod van 1 uur.


W-2832-2005 Bromfietser onder invloed

Een 18-jarige Middelburgse bromfietser kreeg zondag omstreeks 00.35 uur op de Goese Korenmarkt in zijn woonplaats een rijverbod van 5 uur omdat hij meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.
Omdat hij zich recalcitrant gedroeg en de politie uitschold werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht waar hij na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid werd gesteld.


Z-2833-2005 Aanhouding in Terneuzen

In de Nieuwstraat in Terneuzne werd zondag om 02.50 uur een 20-jarige inwoner van 's-Gravenhage aangehouden.
Hij had even daarvoor bij een vechtpartij een 32-jarige man uit Gent geslagen en geschopt. De Gentenaar hield aan de vechtpartij geen letsel over. De 20-jarige man uit Den Haag werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.


O-2834-2005 Aanhoudingen in Renesse

Op de Hogezoom in Renesse werden zondag om 03.35 uur twee inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland, van 17 en 19 jaar, aangehouden, op verdenking van vernieling van een verkeersbord.
Ze waren in de paal ver het bord gaan hangen, waardoor het verkeersbord scheef kwam te staan. De twee zijn bereid om eventuele schade te vergoeden, ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.