Gemeente Amerongen


GEMEENTELIJKE HERINDELING IN EEN DEEL VAN DE UTRECHTSE HEUVELRUG De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van de Tweede Kamer der Staten Generaal is begonnen met de schriftelijke voorbereiding van het voorstel van wet tot gemeentelijke herindeling in een deel van de Utrechtse Heuvelrug. Zij heeft daaraan inmiddels ook bekendheid gegeven via een oproep in de Nederlandse Staatscourant van 27 april 2005, waarin zij belangstellenden uitnodigt tot het inzenden van een schriftelijke reactie op het wetsvoorstel. De sluitingsdatum voor die reacties is 19 mei 2005.

De commissie wil een maximale inspanning leveren om het mogelijk te maken dat de herindeling per 1 januari 2006 wordt geëffectueerd. Zij heeft daartoe het volgende tijdschema opgesteld voor de behandeling in de Tweede Kamer:

23 mei 2005 Werkbezoek met rondrit en hoorzitting 24 mei 2005 16.00 uur Inbreng voor het Verslag

2 juni of de week van 6 juni 2005 Plenaire behandeling in Tweede Kamer

De openbare hoorzitting zal plaatsvinden op maandagmiddag op een nader te bepalen locatie in het betrokken gebied. Na ontvangst van de aanmeldingen voor de hoorzitting stelt de commissie de agenda voor de hoorzitting vast. Spreektijd wordt toegekend aan de besturen, en desgewenst de Raden, van de gemeenten die belanghebbende zijn bij deze herindeling, en aan organisaties en groepen. Geen spreektijd zal worden toegekend aan afzonderlijke raadsfracties, afdelingen van politieke partijen en individuele burgers die slechts op persoonlijke titel willen inspreken. Ieder die op de hoorzitting wil inspreken wordt verzocht zich daartoe op uiterlijk dinsdag 17 mei 2005 aan te melden bij de commissie.

Alle schriftelijke reacties kunnen tot de genoemde data worden ingezonden aan de adjunct-griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, drs. F.M.J. Hendrickx, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag.