Gemeente Deventer

Week 19, 12 mei 2005

Debat over europese grondwet in deventer

Voor- en tegenstanders van de Europese grondwet uit politieke en wetenschappelijke hoek komen op 23 mei voor een debatavond naar Deventer. Bert Bakker (Tweede-Kamerlid D66), Bart van Winsen (Tweede-Kamerlid CDA), Erik Meijer (Europarlementariër SP), Kathalijne Buitenweg (Europarlementariër GroenLinks) en Ramses Wessel (hoogleraar Europese aangelegenheden en internationale organisaties) gaan met elkaar en met het publiek in discussie over de Europese grondwet.

Waar gaat de Europese grondwet nu eigenlijk over? Waarom moeten we âjaâ of âneeâ stemmen tijdens het referendum op 1 juni? Op deze en andere vragen krijgen belangstellenden op 23 mei vanaf 20 uur antwoord. De discussie staat onder leiding van journalist en historicus Maarten van Rossem. Aan het eind van het debat kijkt cabaretier Jan Kruse naar de praktische toepassing van de Europese grondwet in Deventer.

De avond staat in het teken van de interactie tussen zaal en sprekers. De bijeenkomst wordt een mix van informatie en humor. Doel van de avond is dat mensen zich een eigen mening kunnen vormen of zij voor of tegen de Europese grondwet stemmen.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op 23 mei in de Burgerzaal van het Stadhuis in Deventer. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

Publicatiedatum: 12-5-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 12 mei 2005