FNV

'De eeuw van de FNV' en persbriefing FNV-congres

Uitnodiging

Presentatie 'De eeuw van de FNV' en persbriefing FNV-congres

Sommige bijeenkomsten mag je niet missen. En dit is er zo eentje. Al was het alleen maar vanwege de fantastische locatie: het prachtig gerestaureerde Zonnestraal in Hilversum, voormalig kuuroord voor arbeiders met longaandoeningen, schepping van architect Jan Duiker, dat in 1928 met dubbeltjes en kwartjes van vakbondsleden tot stand kwam.

In die toepasselijke entourage presenteert de 100-jarige FNV op maandag 23 mei om 11.00 uur het multimedia-project 'De eeuw van de FNV': 51 sociale monumenten: een tentoonstelling, een met veel historische animatie gelardeerde website en een fraai vormgegeven album.
De komende en de gaande voorzitter van de FNV onthullen al dat moois in aanwezigheid van o.a. de leden van de federatieraad, ex-FNV-coryfeeën, en belangstellenden uit vakbondshistorische kringen.

Na afloop van het programma (zie bijgaande uitnodiging) vindt omstreeks 12.00 uur een briefing plaats over het FNV-congres. Deze is uitsluitend bestemd voor vertegenwoordigers van de pers en wordt verzorgd door FNV-voorzitter Lodewijk de Waal. Beschikbaar is dan (uiteraard onder embargo) diens openingsspeech, alsmede alle relevante congresstukken.

Meer informatie:

FNV Voorlichting
Els Tieman: 020 - 5816 550
Bianca Teeling : 020 - 58 16 551
Paulus Plas: 020 - 58 16 553

Zonnestraal (adres, routebeschrijving etc): www.zonnestraal.org

17 mei 05 15:24