Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Vragenhalfuur ombuigingsoperatie Rotterdamse subsidies

In de week van 23 tot 27 mei staan een aantal commissies in het teken van het collegevoorstel voor ombuigingen in de gemeentelijke subsidies. Aanleiding voor deze ombuigingen is het rapport van de commissie Van Middelkoop. De volgende raadscommissies organiseren komende week een uitgebreid vragenhalfuur over de subsidiewijzigingen:

· Fysieke Infrastructuur en Verkeer

· Sociale Zaken en Onderwijs

· Cultuur en Sport

· Economie, Haven en Milieu

Organisaties die de gelegenheid willen nemen om hierover in te spreken kunnen zich uiterlijk twee werkdagen voor aanvang van de vergadering aanmelden bij de secretaris van de commissie.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening

Maandag 23 mei, 15.00 uur, kamer 113

Woensdag 25 mei, 15.00 uur, kamer 105

Nu de gemeenterekening nagenoeg is afgerond en ook de werkzaamheden van de Accountantsdienst Rotterdam (ADR) ten einde lopen, start de COR komende week met het opstellen van haar advies aan de gemeenteraad. Hiertoe zijn drie besloten vergaderingen gepland op 23, 25 en 30 mei. De vergaderingen zijn besloten, omdat een aantal documenten waarover gesproken wordt nog in concept zijn. Bij bespreking van de gemeenterekening en het rapport van de ADR, betrekt de COR ook twee rapporten van de externe accountant en de Rekenkamer Rotterdam. De COR adviseert naar verwachting op 2 juni de gemeenteraad.

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 24 mei, 09.30 uur

Vragenhalfuur ombuigingsoperatie Rotterdamse subsidies

De commissie bespreekt de subsidieverlening aan de Internationale Bouwtentoonstelling (IBT), de enige subsidie die valt in het beleidsveld van deze commissie. Ook wordt de voortgang van Parkstad, een woningbouwproject op de Kop van Zuid, besproken.

Agenda en vergadering onder voorbehoud

Commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 25 mei, 09.30 uur

Vragenhalfuur ombuigingsoperatie Rotterdamse subsidies

De commissie bespreekt de ombuigingsvoorstellen van het college naar aanleiding van de doorlichting van de gemeentelijke subsidies. Verder wordt de commissie geïnformeerd over de stand van zaken in het programma bodemsanering.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 25 mei, 14.00 uur

Vragenhalfuur ombuigingsoperatie Rotterdamse subsidies

De commissie organiseert een uitgebreid vragenhalfuur over de voorgestelde subsidiewijzigingen op het gebied van onderwijs en jeugd, maatschappelijke dienstverlening (o.a. gehandicapten- en ouderenbeleid), minderheden- en emancipatiebeleid. Op 1 juni bespreekt de commissie de bezuinigingsvoorstellen met de betrokken vakwethouders.

Commissie voor Cultuur en Sport

Donderdag 26 mei, 09.30 uur

Vragenhalfuur ombuigingsoperatie Rotterdamse subsidies

De commissie bespreekt de ombuigingsvoorstellen van het college naar aanleiding van de doorlichting van de gemeentelijke subsidies. Vervolgens behandelt ze het Actieprogramma Voeding en Beweging 2005 in het kader van het Integraal Jeugdbeleid.

Agenda onder voorbehoud

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 26 mei, 19.30 uur

De commissie debatteert met het college over het gemeentelijk beleid voor wijkveiligheid. Aanleiding is het Rotterdams Rekenkamerrapport "Veilig zijn, veilig voelen". Verder staan de notitie "Wapenfeiten 2004, jaarrapportage preventief fouilleren" besproken en de brief van de burgemeester over het Rotterdams beleid over veelplegers op de agenda.

N.B. Mogelijk wijzigt de agenda en vergadert de commissie over de notitie "Rotterdam georganiseerd bestuurd en zo gaan we dat doen!" . De commissie bespreekt op 19 mei in haar procedurevergadering wanneer en op welke wijze de notitie besproken wordt. In deze notitie doet het college voorstellen ten aanzien van de organisatie van het deelgemeentebestel.