Gemeente Kerkrade
---

20.05.05: Parkstad Limburg Week bij TV-Limburg

Van 23 tot en met 28 mei is het Parkstad Limburg Week bij TV-Limburg. Elke dag wordt er een aflevering uitgezonden van de serie "Welkom in Parkstad Limburg". Aan de Parkstad Limburg Week is tevens een prijsvraag verbonden.

De serie Welkom in Parkstad Limburg geeft een geheel andere kijk op Parkstad Limburg. De uitzendingen laten zien dat Parkstad Limburg een samenhangende regio is met vele boeiende facetten en dat de regio leeft en bruist. Wie meer wil weten over Parkstad Limburg mag de ze serie niet missen!

Inhoud serie
De zes afleveringen belichten diverse thema's binnen Parkstad Limburg en zullen voor menigeen een eye-opener zijn. Een kort overzicht van de afleveringen:

* In Parkstad Limburg worden heel wat evenementen georganiseerd. In aflevering 1 -- evenementen - komen muziek, cultuur en sport allemaal aan bod.

* Toeristische en recreatieve attracties zijn in Parkstad Limburg volop aanwezig. Aflevering 2 -- toerisme en recreatie -- laat zien wat deze branche heeft te bieden.

* Parkstad Limburg besteedt veel aandacht aan werkgelegenheid, economie en scholing. In aflevering 3 -- werkgelegenheid en economie -- worden initiatieven getoond die verdere ontwikkelingen mogelijk maken.

* Je eigen plek, een omgeving waar je je thuis voelt. Kortom: Lekker thuis in Parkstad Limburg. Aflevering 4 -- wonen -- gaat hier op in.

* Parkstad Limburg bevindt zich op een bijzondere plek, op een kruispunt van 3 economische centra in Nederland, België en Duitsland. Nationale en internationale bereikbaarheid zijn dus van groot belang. Aflevering 5 -- mobiliteit -- laat zien dat Parkstad Limburg ook hier aan de weg timmert.

* Parkstad Limburg is hard op weg het kloppend hart van Europa te worden. Aflevering 6 -- Euregionale samenwerking - gaat in op de internationale samenwerking.

Prijsvraag
Aan de Parkstad Limburg Week is een prijsvraag verbonden waarmee de kijker mooie prijzen kan winnen. Na afloop van elke aflevering wordt een vraag gesteld. De eerste letter van het antwoord moet de kijker bewaren. Als de serie is afgelopen heeft de kijker 6 letters, die samen één woord vormen. Als de kijker dit woord naar TV Limburg stuurt, dingt hij of zij mee naar het prijzenpakket. Uit alle goede inzendingen worden 6 winnaars geloot. De prijzenpakketten bestaan uit entreekaarten voor Cultura Nova Zomerfestival Heerlen, GaiaPark Kerkrade Zoo, Industrion, Mars- en Showwedstrijden tijdens het WMC, halve finale FIFA Wereldkampioenschap voetbal tot 20 jaar in het Parkstad Limburg Stadion en Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf. Verder kunnen de winnaars 1 uur gratis skiën en een barbequen in Snowworld en een zweefvlucht maken bij de zweefvliegclug (ELZC) in Onderbanken. Natuurlijk ontbreken fotoboeken en handige hebbedingetjes van Parkstad Limburg niet.

Tijdstip uitzending
Welkom in Parkstad Limburg wordt uitgezonden Bij TV Limburg van 23 tot en met 28 mei op de volgende tijdstippen: 08.00 uur, 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur en 23.00 uur.