Gemeente Rotterdam

da35a2.jpg

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 21

20 mei 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 23 mei t/m 28 mei 2005

Wethouder Van Sluis brengt bezoek aan China

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) brengt van zondag 22 tot en met zondag 29 mei 2005 een bezoek aan de Chinese steden Dalian, Qingdao, Tianjin en Beijing. Een delegatie onder leiding van de wethouder zal havenautoriteiten en de belangrijkste klanten van de Rotterdamse haven bezoeken. De reis heeft als doel het versterken van logistieke contacten en het aantrekken van nieuwe ladingstromen naar de Rotterdamse haven.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink,

010 - 417 9428 of 06 - 53 32 82 31)

Burgemeester Opstelten neemt 'Drugs in Kleur' in ontvangst

Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op dinsdag 24 mei om 18.30 uur bij de actiegroep Oude Westen in de Gaffelstraat 1-3, het boekje 'Drugs in Kleur' in ontvangst. Het project 'Drugs in Kleur' is gestart op initiatief van bewoners van het Ouden Westen. Bewoners van de wijk registreren op een vaste route door de wijk sporen van drugsgebruik. Op basis van hun bevindingen geven zij deze plekken een kleur. De kleur geeft aan hoe erg de overlast is. Vervolgens wordt hier een overzichtskaart van gemaakt die gebruikt wordt door de politie, stadstoezicht, ROTEB en woningbouwcorporaties bij de aanpak van de problemen.

(Voor meer informatie: Communicatie Rotterdam Veilig, Jordie van den Heuvel,

tel. 010 - 440 07 33)

Wethouder Van den Anker aanwezig bij vaccinatieactie in Ahoy'

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op woensdag 25 mei om 9.00 uur aanwezig bij de vaccinatieactie van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Rotterdam e.o. (GGD) in Ahoy'. Ruim 5000 schoolkinderen worden die dag ingeënt tegen een aantal kinderziektes, zoals mazelen, bof en rode hond. Alle kinderen die de leeftijd van 9 jaar bereiken worden opgeroepen voor de reguliere vaccinaties. De dag is ook bedoeld voor kinderen die volgens het registratiesysteem de inentingen hebben gemist. De GGD heeft gekozen voor één vaccinatiedag, omdat dit efficiënt werkt en vanwege de hoge opkomst bij eerdere acties.

(Voor meer informatie: Communicatie GGD, Peter van Rijn, tel. 010 - 433 96 95)

Burgemeester Opstelten en wethouder Pastors aanwezig bij

Rotterdams Symposium 2005

Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) zijn op woensdag 25 mei om 17.00 uur aanwezig bij Het Rotterdams Symposium 2005. Het symposium over de stad Rotterdam, in de Aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam, gaat in op de drie speerpunten van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR); Samen wonen, Samen leren en Samen werken. Steven van Eijck (voorzitter van de EDBR en oud-staatssecretaris van Financiën) treedt op als voorzitter. Het symposium bestaat uit drie discussies waarbij steeds een ander speerpunt aan bod komt. Aan de discussies nemen vertegenwoordigers uit de publieke sector en het bedrijfsleven deel.

(Voor meer informatie: www.rotterdaminnoveert.nl of voorzitter Symposiumcommissie,

Stijn Huijts, tel. 06 - 14 50 00 71)

Burgemeester Opstelten mee met buurtpreventieteam Reijeroord

Burgemeester mr. Ivo Opstelten loopt op woensdag 25 mei om 20.00 uur mee met het buurtpreventieteam Reijeroord (IJsselmonde). De groep vertrekt vanaf de Kreileroord 222. De burgemeester loopt mee met een groep bewoners, die in hun vrije tijd rondes lopen om hun wijk leefbaar te houden. De signalen worden door het buurtpreventieteam doorgespeeld naar de betreffende instanties. Inmiddels bestaat de groep uit zestig vrijwillige lopers, die op deze manier een bijdrage leveren aan de veiligheid van hun wijk.

(Voor meer informatie: Bestuursdienst, Directie Algemene Zaken, Henk van der Kamp, tel. 010 - 417 24 66)

Wethouder Pastors maakt naam woongebied Polder Zestienhoven bekend

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) maakt op donderdag 26 mei om 15.00 uur de naam voor het woongebied Polder Zestienhoven bekend tijdens een bijeenkomst die plaatsvindt in en rond de tent aan de Terletweg in Polder Zestienhoven, aan de plas tegenover het hertenkamp. Met de ontwikkeling van Polder Zestienhoven tot nieuwe woonlocatie geeft de stad Rotterdam vorm aan haar ambitie om een groene, ruim opgezette wijk te bouwen in een parkachtige, waterrijke omgeving met woningen in het midden- en topsegment.

(Voor meer informatie: Communicatie OBR, Anja Pels, tel. 010 - 489 5961)

Wethouder Van den Anker opent Gezondheidscentrum Zuiderkroon

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) opent op donderdag 26 mei om 16.00 uur het Gezondheidscentrum Zuiderkroon. Het Gezondheidscentrum is gevestigd aan het Vlissingenplein 1-6 in Pendrecht. In het centrum zijn verschillende disciplines ondergebracht zoals een huisarts, fysiotherapeut, apotheek, thuiszorg, maatschappelijk werk en één loket voor vragen over wonen, zorg en welzijn.

(Voor meer informatie: GGD, Carolien de Pater, tel. 010 - 433 97 91)

Wethouder Pastors neemt SAMS-advies in ontvangst

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) neemt op vrijdag 27 mei om 15.00 uur het advies 'Rotterdamse architectuur; spiegel van de stad' van de Stedelijke Adviescommissie Multiculturele Stad (SAMS) in ontvangst. De adviesnota wordt overhandigd in het Berlage Instituut aan de Botersloot 25 door de voorzitter van SAMS, Anton Zijderveld. In het advies staat de vraag centraal of architectuur en stedenbouw van invloed zijn op sociale processen. De SAMS wil met het advies de sociale opgave van architectuur en stedenbouw in stedelijke ontwikkelingen benadrukken. Met de geformuleerde aanbevelingen reikt de SAMS een aantal handvatten aan om zinvol in te spelen op de actuele ontwikkelingen op het gebied van architectuur en stedenbouw.

(Voor meer informatie: SAMS, Maria Lunardo, tel. 010 - 213 30 81)

Wethouder Marco Pastors bij opening Rotterdamse Suitclub

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is vrijdag 27 mei vanaf 18.00 uur te gast bij de opening van de Rotterdamse Suitclub in hotel Westin aan het Weena in Rotterdam. De Suitclub is een netwerkclub voor Rotterdamse ondernemers. Het programma staat vrijdag onder leiding van Jort Kelder, journalist en hoofdredacteur van Quote. Andere gasten zijn de Rotterdamse styliste Rosanna Lima en oud-Feijenoord voetballer Ben Wijnstkers.

(Voor meer informatie: Suitclub, secretariaat, tel. 040 - 211 3839)

Wethouder Van den Anker neemt deel aan podium AriBomBari

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) neemt op zaterdag 28 mei om 17.00 uur deel aan het podium AriBomBari, dat plaatsvindt in café Ari, op de Nieuwe Binnenweg 142a. De discussie staat onder leiding van Lida Iburg en heeft als hoofdthema 'Veiligheid in Rotterdam'. AriBomBari stelt maandelijks zaken aan de orde die Rotterdam en Rotterdammers beroeren, door het organiseren van open gesprekken, discussies, columns en muziek.

(Voor meer informatie: AriBomBari, Yvonne Nesselaar, tel. 010 - 476 79 01)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam