Gemeente Soest

Bestemmingsplannen

Datum: 23/05/2005

Bestemmingsplannen gemeente Soest voortaan te raadplegen op internet

Als eerste gemeente in de regio heeft Soest alle bestemmingsplannen op internet staan. Vorig jaar is al een start gemaakt met tien online bestemmingsplannen. Inmiddels zijn, met een verbeterde vormgeving, alle 36 bestemmingsplannen te raadplegen.

Van de bestemmingsplannen kan de plankaart worden opgevraagd. Door in deze kaart te klikken op een gebied of een object kunnen de bijbehorende voorschriften worden ingezien. Ook kunnen de legenda's die bij de bestemmingsplannen horen, worden bekeken.

Door bestemmingsplannen op internet beschikbaar te maken, wordt het voor de inwoners van de gemeente mogelijk om op elk gewenst tijdstip thuis te bekijken wat er binnen een bestemmingsplan wel en niet mogelijk is.

Voor nadere informatie kan men nog altijd terecht bij de balie van Planologie & Bouwen in het gemeentehuis. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur en op donderdag ook van 13.00 tot 20.00 uur.

In de toekomst zullen ook ontwerpbestemmingsplannen op de gemeentelijke website worden gezet. Bij deze ontwerpplannen zal de mogelijkheid worden geboden om via internet in te spreken. In de zomer van 2004 zijn hiermee al positieve ervaringen opgedaan bij het ontwerpbestemmingsplan Soestdijk. Dit plan is door veel mensen op internet bekeken. Ook is een aantal inspraakreacties via internet bij de gemeente binnengekomen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer