Politie Hollands Midden

Datum: 20 mei 2005

Noordwijk Mishandeling

De politie heeft aangifte opgenomen van een mishandeling op de Bomstraat. De mishandeling vond plaats op zondag 22 mei, omstreeks 02.00 uur. Een 25-jarige man uit Noordwijk probeerde een vechtpartij tussen een andere man, leeftijd en afkomst vooralsnog onbekend, en een groep andere mannen te sussen. Hierbij liep hij echter zelf klappen op wat hem hoofdletsel en knieletsel opleverde. De politie stelt een onderzoek in en probeert de verdachten te achterhalen.

Noordwijk Onder invloed met scooter gevallen

De politie heeft zaterdag 21 mei twee zussen van 18 en 19 jaar uit Katwijk aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De politie kreeg rond 01.30 uur een melding van een valpartij op de Noordduinen. Hier trof zij de beide vrouwen gewond aan. Zij zijn voor behandeling naar het LUMC overgebracht. Omdat niet duidelijk was wie de scooter bestuurd had, maar wel dat beide vrouwen gedronken hadden zijn ze allebei aangehouden.

Noordwijk Onder invloed tegen lantaarnpaal

De politie heeft zaterdag 21 mei een 17-jarige jongen uit Noordwijk aangehouden. Deze was rond 04.30 uur onder invloed tegen een lantaarnpaal op de Beethovenweg aangereden. De jongen had ook geen rijbewijs en had de auto van zijn ouders zonder hun toestemming meegenomen om een eindje te gaan rijden. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Oegstgeest Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 21 mei het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige man uit Lisse. De man stond rond 02.45 uur met een klapband midden op de A44 bij Oegstgeest. De politie heeft hem zijn auto op de vluchtstrook laten zetten en rook vervolgens een alcohollucht. De ademanalyse wees 770 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Lisse Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 21 mei het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Lisse. Agenten zagen hem rond 01.15 uur met hoge snelheid en slingerend over de Ruishornlaan rijden. Op de Chopinlaan stopte hij en heeft de politie hem gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 785 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Katwijk Onder invloed tegen geparkeerde auto

De politie heeft zaterdag 21 mei het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Katwijk. Deze is rond 19.30 uur tegen een geparkeerde auto aangereden op het Cleijn Duinplein toen hij zelf weg wilde rijden. Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse en de bloedproef. Hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Katwijk Aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft zondag 22 mei, omstreeks 02.45 uur, een vijftal jongeren aangehouden op de Tramstraat, omdat zij niet voldeden aan bevel of vordering en beledigingen uitten en geweld gebruikten tegen de politie. De politie surveilleerde in het centrum en zag een groep jongeren die zich ophield in het centrum. Vanwege de horecaverordening bood de politie de jongeren te vertrekken. Op dat moment keerde de groep van ongeveer 30 man zich tegen de politie. De politie heeft vervolgens met de wapenstok getracht de jongeren uit elkaar te drijven. Tevens is om assistentie gevraagd en is er een politiehond ingezet. Een drietal jongeren, een 20-jarige en een 21-jarige Katwijker en een 18-jarige Rijnsburger, werd direct aangehouden. Later hield de politie nog een 18-jarige en een 17-jarige Katwijker aan. Tijdens de fouillering van de 20-jarige Katwijker zijn verdovende middelen, een hoeveelheid cocaïne en wiet, aangetroffen. Hiervoor maakt de politie proces-verbaal op. Ook tegen de anderen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oegstgeest Aangifte van diefstal uit woningen

De politie heeft twee aangiften opgenomen van inbraken in woningen aan de Gerrit Rietveldlaan. De inbraken vonden plaats in de nacht van zaterdag 21 mei op zondag 22 mei. Uit één woning is een geldbedrag en de autosleutel weggenomen. Met de autosleutel is vervolgens ook de voor de deur geparkeerde grijze Renault Espace meegenomen. Uit de andere woning is een geldbedrag en een digitale camera meegenomen. In beide woningen zijn de inbrekers via de achterzijde van de woning binnengekomen.

Leiden Aanhouding na diefstal fiets De politie heeft op zondag 22 mei, omstreeks 14.15 uur, een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden nadat hij een fiets had weggenomen uit de stationshal van het Centraal Station. De diefstal werd opgemerkt door een politieambtenaar in burger en hield de man vervolgens staande. De politie werd gebeld en ter plaatse hebben deze de man aangehouden. De fiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Leiden Verkeersongeval

Zondag 22 mei even na 14.30 uur vond op de Essenrode een verkeersongeval plaats. Een 16-jarige snorfietser uit Leiden reed in de richting van de Sparrenrode en kwam in de bocht in aanrijding met een 7-jarige fietser uit zijn woonplaats. De snorfietser hield niet zoveel mogelijk rechts waardoor de aanrijding ontstond. De fietser liep een hersenschudding op.

Leiden Onderzoek naar vernielingen De politie onderzoekt een aantal vernielingen, waaronder een vernieling van een bushokje aan de Ingenieur Driessenstraat en een fiets en een reclamebord aan de Hoge Rijndijk. Deze vernielingen hebben in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 mei plaatsgevonden. Een groep jongeren is door een buurtbewoner gesignaleerd en heeft de politie gebeld. De groep was inmiddels al uit elkaar. De politie kon een drietal jongeren, in de leeftijd van 17 en 18 jaar, afkomstig uit Leiden, Leiderdorp en Zoetermeer ondervragen. Zij zijn waarschijnlijk ooggetuige geweest van de vernielingen en zullen verklaringen op het bureau moeten afleggen. Twee jongens van 16-jaar afkomstig uit Leiden zijn aangehouden. Het is nog onduidelijk wat zij met de vernielingen te maken hebben en zijn inmiddels in vrijheidgesteld. De politie zet het onderzoek naar de vernielingen voort.

Hazerswoude-Rijndijk Onder invloed

De politie heeft zondag 22 mei een 20-jarige man uit Asten aangehouden. Deze reed op de afslag van Hazerswoude-Rijndijk tegen een betonblok aan. De ademanalyse wees 555 ug/l uit. Hij krijgt een proces-verbaal.

Ter Aar Onder invloed

De politie heeft zondag 22 mei een 38-jarige man uit Strzelcha (Polen) aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd rond 01.45 uur ter controle staande gehouden, omdat hij slingerend over de Oostkanaalweg reed. De ademanalyse wees 560 ug/l uit. In overleg met justitie moest hij een boete van 480 euro betalen.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 22 mei het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Alphen a/d Rijn. Agenten zagen de man rond 03.00 uur handheld bellen op de Troubadourweg. Vervolgens reed hij met hoge snelheid de parkeergarage van de Ridderhof in waarna hij snel wegliep. Zijn auto liet hij onafgesloten staan met in de bekerhouder een glas bier. Op het Carmenplein heeft de politie hem aangehouden. De ademanalyse wees 875 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Alphen aan den Rijn Berovingen

Vrijdag 20 mei even na 19.00 uur is een 36-jarige Alphenaar met geweld beroofd van zijn portemonnee. De Alphenaar werd nabij het Ooievaarspad aangesproken door twee jongens. Terwijl de Alphenaar antwoordde werd een slagvoorwerp tevoorschijn gehaald. De Alphenaar werd diverse keren geslagen waarna zijn portemonnee werd weggenomen. De twee zijn weggerend rechtsaf in de richting van de Akkerwinde en vervolgens richting het bruggetje. De Alphenaar is de twee nog achterna gerend, maar zag ze wegrijden op een scooter. Zondag 22 mei omstreeks 04.30 uur is een 18-jarige Alphenaar op de Bachsingel beroofd van onder andere zijn mobiele telefoon. Ter hoogte van de Beethovensingel sprongen twee jongens uit de bosschage en bedreigden de Alphenaar met een mes. Vervolgens zijn de twee er met goederen op een scooter vandoor gegaan in de richting van de Ridderhof.

Gouda Bedrijfsinbraak

In de nacht van maandag 23 mei omstreeks 01.40 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwe-Marktpassage. Men kwam het pand binnen door de toegangsdeur in te gooien waarna er audioapparatuur werd weggenomen. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Gouda Beroofd van laptop

Vrijdag 20 mei omstreeks 19.30 uur is een 48-jarige vrouw uit Gouda op de Johannes Poststraat beroofd van een tas met laptop. Een jongen met een Noord-Afrikaans uiterlijk trok aan de tas en wilde hiermee wegrennen. De vrouw had echter de tas nog vast waardoor ze enkele meters werd meegetrokken. Toen de vrouw haar evenwicht verloor en tegen een geparkeerde auto viel kon de jongen wegkomen met de tas. Hij rende weg in de richting van het bruggetje bij de Gedenklaan. Achter de Wilsonflat sprong hij op een scooter die door een andere jongen werd bestuurd. De twee reden weg in de richting van de Bernadottelaan.

Waddinxveen Verkeersongeval

Vrijdag 20 mei omstreeks 21.00 uur vond op de Brugweg een verkeersongeval plaats. Een 31-jarige automobiliste uit Waddinxveen reed in de richting van de Henegouwerweg toen zij plots de controle over haar auto verloor. Volgens de vrouw kreeg zij een black out en reed over een verkeerspaaltje aan de rechterzijde van de weg. Hierna botste zij tegen een geparkeerde auto links van de weg. De auto sloeg vervolgens over de kop. Nadat de brandweer de auto had gestabiliseerd kon de vrouw via de achterbak uit de auto komen. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Berkenwoude Verkeersongeval

Vrijdag 20 mei omstreeks 14.00 uur vond op het Oosteinde een verkeersongeval plaats. Een 73-jarige fietser uit Berkenwoude reed in de richting van het Westeinde. Achter hem reed een 24-jarige automobilist uit zijn woonplaats. Toen de automobiliste de fietser dicht genaderd was sloeg de fietser plotseling af naar links. De automobiliste probeerde de fietser te ontwijken maar heeft hem toch nog geraakt. De fietser viel en liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De automobiliste kwam met haar auto in het water terecht maar wist met haar twee kinderen ongedeerd de auto te verlaten.

Ouderkerk aan den IJssel Vijf bedrijfsinbraken in weekend

In de avond van vrijdag 20 en de nacht van zaterdag 21 mei is ingebroken in vijf bedrijven in Ouderkerk aan den IJssel. Bij een bedrijf aan de Kerkweg werd een raam geforceerd. Vervolgens werd het pand doorzocht waarna er onder andere zonnebrillen werden weggenomen. Bij een bedrijf aan de Kalverstraat werd het slotplaat van een deur geforceerd. Men is echter niet binnen geweest. Drie bedrijven aan de Harmanshoeve waren eveneens doelwit van inbrekers. Bij alle drie de panden heeft men de slotplaten van de toegangsdeuren geforceerd. Bij een van de bedrijven is het niet gelukt binnen te komen. Vooralsnog lijken er geen goederen te zijn weggenomen. Wel werd in twee bedrijven gezocht naar spullen.

Stolwijk Tractorbestuurder bekeurd

De politie heeft op vrijdag 20 mei een 25-jarige tractorbestuurder uit Alblasserdam bekeurd voor het rijden op de Provincialeweg/ Schoonhovenseweg. De bestuurder reed met aanhangwagen in de richting van Bergambacht daar waar het verboden is voor landbouwvoertuigen. Hierdoor ontstond een file en gevaar omdat andere weggebruikers ook bij een doorgetrokken streep inhaalden. De bestuurder werd op de parallelweg staande gehouden waarna hij werd bekeurd.

Reeuwijk Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 21 mei het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Bleiswijk. Agenten hield de man rond 03.30 uur ter controle staande op de Nieuwdorperweg. De ademanalyse wees 595 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd. Later op de dag bleek de man toch weer te zijn gaan rijden in Rotterdam. Hierop is de man opnieuw aangehouden en is er proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs.

Reeuwijk Politie onderzoekt mishandeling

De politie doet onderzoek naar een mishandeling op de Reewal. Twee 19-jarige mannen uit Waddinxveen fietsten hier zondag 22 mei rond 04.00 uur toen een auto rakelings langs hen heen reed. Een van de beide mannen riep hierop wat dit moest voorstellen. De auto stopte en twee mannen stapten uit. Een van hen sloeg hem tegen het hoofd waardoor zijn wenkbrauw scheurde. Hierna stapten de mannen weer in en reden weg. Het slachtoffer is naar het Groen Hartziekenhuis gegaan om de wond te laten hechten. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Moordrecht/Gouda Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 21 mei het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Schoonhoven. De man reed met zeer lage snelheid over de A20bij Moordrecht. Een medeweggebruiker waarschuwde de politie en bleef achter hem rijden naar Gouda toe. Hier reed de man via de Goudse Poortburg, Jamessingel, Spoorstraat en Blekersingel naar de Schouwburglaan waar de politie hem heeft aangehouden. De ademanalyse wees 1440 ug/l uit. Dit is een uitzonderlijk hoog ademalcoholgehalte. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --