Binnensticht, 11.55 uur

Utrecht 23-05-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht.

Baldadigheid

ODIJK Op zondagochtend heeft de politie 4 jongens en twee meisjes (van 17 tot 20 jaar) uit Soesterberg en Odijk aangehouden voor baldadigheid.

Omstreeks 06.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een groep meisjes en jongens, vernielingen pleegden op de Singel. Een aantal personen van deze groep hadden op een kraamplank staan dansen, waarop deze is gebroken. Een getuige wees de ter plaatse gekomen agenten naar een groep jeugd die op de Sint Nicolaaslaan liepen. Zij hielden zes personen aan. Na onderzoek bleek dat, twee meisjes van 17 en 18 jaar en een jongen van 17 jaar en allemaal uit Odijk, geen strafbare feiten hadden gepleegd. Drie mannen van 18 tot 20 jaar uit Amersfoort en Odijk kregen een bekeuring voor het vernielen van de kraamplank.

Verkeerscontrole Driebergen en Zeist

DRIEBERGEN/ ZEIST- De politie heeft op vrijdag een grote verkeerscontrole gehouden in Driebergen en Zeist. Aan deze controle werkten mee: de KMAR, Bureau Verkeer Onder Controle, Regionale Verkeersdienst, werkstudenten en de ANWB.

Tussen 16.00 uur en 18.00 uur werd er een controle gehouden op de Hoofdstraat en de Arnhemsewegbovenweg. In totaal werden 358 automobilisten aan een blaastest onderworpen. Drie automobilisten werden aangehouden, omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken.

Op de Bosstraat in Driebergen werd een snor/bromfiets controle gehouden. In totaal werden 16 snor/bromfietsen gecontroleerd. Er zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Ook werd één persoon aangehouden voor het rijden op een bromfiets met een vals framenummer.

Tussen 19.00 uur en 21.30 uur is er een controle gehouden op de Utrechtseweg. 293 Automobilisten moesten een blaastest afleggen. Ook werd een controlepost ingericht op de Krommerijnlaan. Hier werden 51 blaastesten afgenomen. In totaal werden 4 automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast is er één aanhouding geweest voor het tonen van een kopie van een rijbewijs met een niet bestaand nummer. Daarnaast werden 20 snor/bromfietsen op de Krommerijnlaan aan een technische controle onderworpen. Er werden 37 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Lastige jongen aangehouden

ZEIST Op vrijdagavond is een 16-jarige jongen uit Zeist aangehouden.

Omstreeks 18.00 uur zag een agent de jongen fietsen op het trottoir. De agent wilde de jongen bekeuren, maar deze wilde niet meewerken waarop de agent hem wilde aanhouden. De verdachte verzette zich hevig en was erg agressief. Hierop werd hij gepepperd. Desondanks wist hij weg te rennen in de richting van het Emmaplein. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden. Tijdens zijn vlucht was hij over de motorkap van een auto gelopen. Die hierbij schade opliep. De verdachte werd met twee bekeuringen en een proces-verbaal in vrijheid gesteld.