1e persbericht van maandag 23 mei

Eindhoven 23-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden

Een man van 35 jaar uit Maarheeze is maandagochtend rond 0.45 uur door de politie aangehouden op de Sint Petrus Canisiuslaan. Surveilleerde agenten zagen hem in een auto rijden die over de weg slingerde. Toen ze hem controleerden, bleek de man teveel gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg 2,00, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Zondag rond 17.00 uur is in de Argonautenlaan een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door de eigenaar van een auto. Die zag dat zijn autoradio cd- speler uit zijn auto werd gestolen. Hij ging direct achter de dief aan en pakte hem in zijn kraag. De man werd overgedragen aan de politie. Bij de auto stonden twee fietsen die van de dief waren. Een van de fietsen had hij zojuist in de buurt gestolen. De buit had de dief bij zich en deze is terug naar de rechtmatige eigenaar. De inbreker is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Maandag om 2.00 uur is op de Groenewoudseweg een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van 1,95 vast. Het rijbewijs van de Eindhovenaar is door de politie ingenomen. Hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Maandag om 0.10 uur is in een woning in het stadsdeel Woensel een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had bij een vriendin tijdens een ruzie een deel van de inboedel vernield. De man weigerde de woning te verlaten en is daarom door de politie aangehouden en in het kader van de aanpak van huiselijk geweld ingesloten.

Helmond: Auto gestolen

Afgelopen weekend is op een bedrijfsterrein aan de Varenschut een witte Hyundai H100 met het kenteken 85-VN-RH gestolen. De dieven vernielden de omheining en een poort bij het bedrijf.

Asten-Heusden: Lastige mannen opgepakt

De politie heeft maandagochtend rond 3.00 uur op het Vorstermansplein drie mannen aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Asten-Heusden, een 27-jarige man uit Asten en een 32-jarige man uit s-Hertogenbosch. De Bosschenaar zou door een andere man zijn geslagen en wilde bij hem verhaal halen. Toen gewaarschuwde agenten de zaak met de man uit s-Hertogenbosch wilden bespreken, begonnen twee vrienden van hem zich ermee te bemoeien. Het drietal gedroeg zich erg vervelend, schold de agenten uit en bedreigde hen ook. Uiteindelijk zijn ze alledrie aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Asten-Heusden: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Meijelseweg is een paar honderd euro weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 14.30 en 19.45 uur. De achterdeur is opengebroken.

Best: Auto gestolen

In de nacht van zondag op maandag is in de Willem de Zwijgerstraat een witte Mercedes 410 D met het kenteken VD-XH-26 gestolen.

Oirschot: Auto gestolen

In de nacht van zondag op maandag is in Oirschot op Het Bovenwiel een witte Mitsubishi L300 met het kenteken VJ-FZ-53 gestolen.