Ingezonden persbericht


BMC Software benoemt Tom Bishop, voormalig IBM-topman, tot Chief Technology Officer

Pionier leidt visie van BMC Software op het gebied van Business Service Management (BSM)

SCHIPHOL-RIJK, 23 mei 2005 - BMC Software, Inc. , toonaangevende leverancier van enterprise management solutions, maakt vandaag bekend dat Tom Bishop is toegetreden tot het management van het bedrijf als Chief Technology Officer (CTO). Hij wordt verantwoordelijk voor Product Vision en Direction bij BMC Software en zal belangrijke innovaties aansturen. Tom Bishop is een erkend CTO en was tot voor kort CTO van VIEO, Inc. In die functie is hij door het magazine InfoWorld uitgeroepen tot CTO van het jaar. Bovendien is hij voormalig CTO van IBM Tivoli. Bij BMC Software wordt de verdere ontwikkeling van Atrium, een innovatieve open architectuur voor de Business Service Management(BSM)-oplossingen, zijn belangrijkste taak. "Tom Bishop geniet veel respect als technoloog en innovator, en heeft aangetoond goed leiding te kunnen geven", aldus Bob Beauchamp, President en CEO van BMC Software. "Tom weet precies hoe de markt voor Enterprise Management Software in elkaar zit. Zijn leidinggevende capaciteiten maken van hem de ideale man om de implementatie van ons Routes to Value-programma en de aanhoudende groei van de Business Service Management-strategie van BMC Software in goede banen te leiden."
Bishop heeft meer dan twintig jaar ervaring in de branche en heeft gedurende zijn loopbaan diverse leidinggevende en strategische functies bekleed. Hij staat bekend als een technologische innovator en is in bezit van negen patenten op het gebied van fout-tolerante computertechnieken. Daarnaast leidt hij de ontwikkeling van industriestandaarden zoals DMTF (Distributed Management Task Force) en POSIX. Als CTO van VIEO stond Bishop aan de basis van de architectuur en het ontwerp van een toepassings- en QoS-gerichte oplossing voor Enterprise Systems Management. Bij IBM Tivoli was hij als CTO verantwoordelijk voor de gedistribueerde systeembeheertechnologie en producten die Tivoli op dit gebied maakt.
"Ik ben blij dat ik kan deelnemen aan het management van BMC Software en kijk ernaar uit om met iedereen samen te werken en leiding te geven aan de nieuwe innovaties en technologie van het bedrijf", aldus Tom Bishop zelf. "Het punt waarop Enterprise Management nu staat is mede bereikt dankzij alle inspanningen van BMC Software. Het doet mij bijzonder veel plezier om deel te mogen uitmaken van het team dat de visie op het gebied van BSM uitstippelt en daarmee de toon zet voor de rest van de Enterprise Management-markt."

Atrium in het hart van Business Service Management BMC Software investeert aanzienlijk in de technologieën die ten grondslag liggen aan zijn BSM-oplossingen. De technologieën waar het hier om gaat zijn samengebracht onder de merknaam BMC Atrium. BMC Atrium vormt op basis van open architectuur de grondslag voor informatie-uitwisseling en centraal beheer binnen de verschillende BMC Software-oplossingen. Als kerninfrastructuur voor Business Service Management biedt BMC Atrium een gemeenschappelijke opslagplaats voor gegevens, een gemeenschappelijk servicemodel en uniforme gebruikers- en rapportage-interfaces om sneller met BSM te leren werken. Met deze gemeenschappelijke infrastructuurservices van BMC Atrium krijgt een organisatie meer grip op de implementatie en het beheer van haar IT-omgeving.
In januari is de BMC Atrium CMDB uitgebracht, het eerste product onder de merknaam BMC Atrium. De BMC Atrium CMDB is een speciaal vervaardigde, op ITIL geïnspireerde Configuration Management Database (CMDB). ITIL (IT Infrastructure Library) schrijft voor dat één enkele bedrijfs-CMDB de primaire vereiste is voor het creëren van consistentie en het ontwikkelen van integratie tussen verschillende processen met betrekking tot service management. Dit gaat vergezeld van de garantie dat elk proces het gebruik van één enkele informatiebron mogelijk maakt, die de status, configuraties en relaties tussen elk item binnen de IT-omgeving bevat. Overige componenten van BMC Atrium zijn:
o BMC Atrium Service Model: voor het bijhouden van alle koppelingen tussen de configuratie-items die in de CMDB zijn opgeslagen en de services die ze ondersteunen.
o BMC Atrium View: een gemeenschappelijke verzameling dashboards en views voor de verschillende groepen die het de IT-organisatie mogelijk maakt de infrastructuur beter te beheren en te ondersteunen. o BMC Atrium Reporting: integratie van gegevens uit diverse procesgebieden door de koppeling van meerdere gegevensbronnen en toepassingen. Hierdoor ontstaat een samenhangend pakket gegevens dat optimaal kan worden gebruikt voor IT-rapportages. BMC Atrium Reporting voorziet de hele organisatie van de kennis die nodig is om beter in te spelen op zakelijke veranderingen. Dit leidt tot betrouwbare informatie waarmee IT-wijzigingen beter kunnen worden bestuurd en berekend. o BMC Web Services: een webservices-vocabulaire en communicatiemechanisme voor integratie met verschillende oplossingen van BMC Software.
BMC Atrium is per direct beschikbaar en wordt met diverse oplossingen van BMC Software meegeleverd. Nieuwe versies die van de producten van BMC Software worden uitgebracht, maken gebruik van de nieuwste mogelijkheden van BMC Atrium.

Over BMC Software
BMC Software, Inc. , is een vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en Service Management. BMC Software is opgericht in 1980 en heeft wereldwijd vestigingen. Over het boekjaar 2004 realiseerde de firma een omzet van meer dan $1,4 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-5304349
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl

BMC Software, de logo's van BMC Software en alle ander namen van producten of diensten van BMC Software zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van BMC Software, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende organisaties. © 2004, BMC Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.

# # #