Gemeente Hilversum

Werken aan de weg
De wegwerkzaamheden van 23 t/m 27 mei 2005

In de week van 23 mei wordt een begin gemaakt met de herinrichting van de Prins Bernhardstraat, die tot eind juli gaat duren. Ten behoeve van die herinrichting wordt maandag vanuit de Schapenstraat een uitrit gemaakt op de Schapenkamp, die daarvoor wordt afgesloten vanaf de Prins Bernhardstraat richting Achterom. Verkeer vanuit de Beatrixtunnel wordt die dag nog door de Prins Bernhardstraat geleid. Dinsdag 24 mei wordt de straat afgesloten voor doorgaand verkeer.

Van maandag 23 mei tot donderdagmiddag 26 mei wordt tevens gewerkt in de Veerstraat. Daar wordt een rioolaansluiting gemaakt voor het nieuwbouwcomplex. Autoverkeer naar P-garage Hilvertshof wordt omgeleid via de Herenstraat. Auto's die de parkeergarage verlaten rijden uit via de Veerstraat, de Herenstraat en de Langestraat.

De provincie Noord-Holland sluit van 23 t/m 27 mei de Utrechtseweg af voor rioleringswerk tussen de komgrens en de Hoorneboeglaan. Autoverkeer van en naar Hollandsche Rading wordt in twee richtingen omgeleid over de Diependaalselaan, de Loosdrechtseweg, de Rading en de Noodweg. De bussen van Connexxion rijden hun normale route. Ze worden langs het werk geleid.

Op de Admiraal de Ruyterlaan worden in de eerste dagen van de week vanaf 23 mei de twee busdrempels verhoogd. Aansluitend wordt de Kolhornseweg afgesloten tussen de Admiraal de Ruyterlaan en de Nieuwlandseweg. Daar worden ook de busdrempels verhoogd en wordt tussen de drempels een middengeleider aangebracht.

Verder wordt gewerkt


* op de 's-Gravelandseweg: afronding aanleg inritconstructies op de kruisingen met de Hoflaan en de Regentesselaan;
* op de Oude Amersfoortseweg, herstraten en aanleg drempels tussen de Emmastraat en de Stadhouderslaan (tot eind juli);
* op de Bosdrift, herinrichting tussen de Havenstraat en de Hyacintenlaan en tussen de Diependaalselaan en de Neuweg;
* in het Van Riebeeckkwartier, aanleg drempels;
* op de Liebergerweg (buiten de bebouwde kom), bodemsanering waarvoor de fietsroute langs de vijvers ia afgesloten.

De Zon en Maanstraat blijft aan de kant van de Brinkweg afgesloten tot eind juni.