Politie Zuid-Holland-Zuid

23/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-05-2005 - Persberichten District I

VAL VAN HEFTRUCK
DORDRECHT Een 34-jarige Dordtenaar is gewond geraakt toen hij op zondagmiddag 22 mei van de heftruck viel bij een bedrijf aan de Oude Veerweg te Dordrecht. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld en overgebracht voor nader onderzoek naar het Dordtwijk-ziekenhuis. Vermoedelijk heeft de man een gebroken been opgelopen.

VERNIELING
DORDRECHT Bij een 42-jarige vrouw aan het Keteldiep te Dordrecht is zondagmiddag een ruit ingegooid. Door de gegooide steen is ook de motorkap van de auto van de vrouw beschadigd. De vrouw heeft aangifte gedaan tegen een 19-jarige Dordtenaar die de steen geworpen zou hebben.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Dordrecht is zondagmiddag aangehouden bij zijn woning aan de Generaal van der Heijdenstraat te Dordrecht. Hij zou op zondagmiddag zijn vriendin in de woning hebben geschopt. De man is ingesloten. Hij zou al langere tijd huiselijk geweld toepassen tegen de 24-jarige reumatische vrouw. Zij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

INBRAAK
DORDRECHT Zondagavond 22 mei kreeg de Gemeenschappelijke Meldcentrale een melding dat personeelsleden bij een bejaardentehuis aan de Bankastraat te Dordrecht een insluiper hadden overlopen. Ter plekke gekomen bleek de insluiper gevlogen; hij had zich los weten te maken van het personeel en was op een brommer vertrokken. De man had zich toegang verschaft door een raampje te forceren. Diverse personeelsleden hadden de man in het gebouw zien lopen en roken onraad toen de man verklaarde dat hij naar iemand op zoek was. Bij een zoekactie troffen ze hem aan op de kamer van een oudere heer. Het signalement van de insluiper is: ongeveer 25 jaar oud, blanke huidskleur, 1.80 m lang, donkerblond stekelig haar, slank, mager gezicht, bruine trui en donkere spijkerbroek. Getuigen die de man hebben gezien, kunnen bellen naar (0900) 8844 (lokaal tarief).

VECHTPARTIJ
DORDRECHT Zondagmiddag 22 mei kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij was aan de Jozef Israelsstraat te Dordrecht. Ter plekke haalde agenten twee vrouwen en een man uit elkaar. Een 46-jarige vrouw zou een 23-jarige Rotterdammer met een bezemsteel geslagen hebben omdat hij de sleutels van de auto niet terug wilde geven aan haar 20-jarige dochter uit Dordrecht. De man, die een relatie heeft met de 20-jarige, beet in de hand van de moeder en trok haar gouden ketting van haar hals. Zij bloedde hevig aan haar hand. Alle drie zijn aangehouden en na verhoor heengezonden.