Heuvelrug, 12.35 uur

Utrecht 23-05-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Fietsster slaat over de kop en raakt gewond

VEENENDAAL - Zondagavond vond op de Achterberglaan een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 25-jarige vrouw uit Amersfoort fietste omstreeks 19.25 uur over de Achterberglaan. Ter hoogte het begin van het fietspad sloeg de fiets van de vrouw over de kop en belandde de vrouwe op het wegdek. De gewaarschuwde ambulance heeft de vrouw met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.

Bestuurder onder invloed

ACHTERBERG - De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde.

Omstreeks 21.10 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bestuurder een gesloten verklaring ter hoogte van de Maatsteeg inrijden. Op het moment dat de agenten de 37-jarige bestuurder uit Rhenen wilden aanspreken op zijn rijgedrag, roken zij een sterke alcohollucht. De man moest op straat een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel op had.

Op het bureau wees de ademanalyse 690 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd.

Straatroof

VEENENDAAL - Op het Boompjesgoed vond in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 mei een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 19-jarige vrouw uit Wageningen reed met haar fiets om omstreeks 03.30 uur over het Boompjesgoed. Plotseling kwam van achteren een scooter met twee opzittenden aanrijden. Op het moment dat de bestuurder de vrouw passeerde, trok de passagier de tas van de vrouw haar schouder. De verdachten reden hard weg en verdwenen uit het zicht.

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, tel.: 0900 - 88 44.

Brand

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een brand gewoed in een sportcomplex aan de Lekdijk-Oost.

Omstreeks 00.35 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een brand woedde aan de Lekdijk-Oost. De politie zette hierop de omgeving af. De brandweer bluste de brand. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Zij is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van de brand iets gezien of gehoord hebben. Ook wil de politie in contact komen met personen die mogelijk iets over de brand hebben gehoord. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Heuvelrug, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.