Rijn & Venen, 12.55 uur

Utrecht 23-05-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vluchtende alcomobilist

WOERDEN In de nacht van zaterdag op zondag 22 mei werd om 00.45 uur een 33-jarige alcomobilist uit IJsselstein aangehouden.

De man reed met hoge snelheid over de kruising Hollandbaan/Waardsebaan en kon ter nauwernood stoppen voor het rode verkeerslicht. De agenten wilden de man controleren, maar hij ging er in de richting van de Voltaweg vandoor. In de Leliestraat troffen de agenten zijn auto aan, maar de bestuurder zelf niet. Die was er te voet verder vandoor gegaan. Na wat omzwervingen, konden de agenten de man alsnog op de Leliestraat aanhouden. Op het politiebureau blies hij 615 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Fietsendief
MAARSSEN - Zondagavond 22 mei om 19.00 uur werd op de Westkanaaldijk een verdachte van fietsendiefstal aangehouden. Getuigen meldden aan surveillerende agenten dat een man achter het station met een fiets aan het rommelen was. De agenten troffen de 43-jarige man uit Maarssen aan, hebben hem aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Getuigen gezocht

MAARSSEN - De politie zoekt getuigen van een beroving die in de nacht van zaterdag op zondag 22 mei om 01.30 uur plaatsvond. Ter hoogte van het tunneltje aan het Antilopespoor werd een 16-jarige fietser uit Maarssen door twee jongens op een witte scooter klemgereden. De jongens hebben hierbij geweld gebruikt, waardoor de fietser ten val kwam. Signalement één van de verdachten: ongeveer 1.80 meter, normaal postuur en donkere huidskleur. Beide verdachten waren ongeveer 17 jaar oud, droegen een integraal helm (één zwart, de ander licht van kleur).

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met het politiedistrict Rijn & Venen (0900-8844).

Bootdieven

NIGTEVECHT - Zaterdagmiddag 21 mei kreeg de politie de melding dat drie jongemannen een boot uit de Vecht aan het slepen waren die vermoedelijk niet van henzelf was. Toen zij betrapt werden door getuigen, lieten zij de boot vallen en verstopten zij zich in het riet. Getuigen hielden ook de drie jongemannen (twee van 17 en één van 20 jaar oud, allen uit Weesp) aan en droegen hen over aan de politie die ter plaatse was gekomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie doet nader onderzoek.

Verkeersongeval met letsel

MIJDRECHT Zaterdagmiddag 21 mei om 15.15 uur raakte een 16-jarige bromfietser uit Wilnis gewond toen hij op de Energieweg tegen een auto aan reed.

De jongen kwam door de botsing lelijk ten val en werd met knie- en borstletsel door de ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd. De politie verricht onderzoek aan de bromfiets.

Motorrijder verongelukt

MONTFOORT Vrijdagavond 20 mei omstreeks 18.05 uur is een 45-jarige motorrijder uit Gouda op de M.A. Reinaldaweg verongelukt.

Een 33-jarige automobilist uit Gouda (i.t.t. eerder berichtgeving) reed vanaf Montfoort richting Benschop en wilde zijn voorganger inhalen. Vermoedelijk zag hij pas op het laatste moment de motorrijder die uit de tegenovergestelde richting kwam rijden. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De motorrijder kwam in de berm terecht en is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. De automobilist is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen.

De Regionale Verkeersdienst van de politie doet nader onderzoek.

Man aangehouden voor huisvredebreuk en diefstal WOERDEN Zondagmiddag 22 mei omstreeks 15.30 uur trof een 36-jarige man uit Woerden een man aan in de kajuit van zijn bootje gelegen aan de Westdam. De 18-jarige man uit Oudewater lag zijn roes uit te slapen van de uitgaansavond daarvoor. Hiervoor had hij een slot geforceerd. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Bij fouillering van de man trof de politie ook audio-apparatuur aan, waarvan eerder die middag aangifte van diefstal was gedaan. De diefstal zou op de Leidsestraatweg hebben plaatsgevonden. De man is ingesloten voor verhoor.